En skogvokter slukker en brann utenfor Palermo på Sicilia den 26. juli 2023. Foto: Alberto Lo Bianco / LaPresse via AP / NTB.

Sicilia har i disse dager vært herjet av flere titalls skogbranner, som både har tatt liv og skapt trafikkproblemer på den italienske øya. Fenomenet har vært knyttet til hetebølgen som nylig pågikk i Italia, men den er ikke hele forklaringen – og kanskje ikke den viktigste heller.

I Barrafranca, som ligger i Enna-provinsen på Sicilia, er en 79 år gammel mann blitt arrestert, siktet for å ha anlagt en brann som ødela 30 hektar med kratt og oliventrær. Mannen ble tatt in flagranti av italiensk politi med utstyr som var egnet til å gjøre opp ild, skriver Corriere della Sera.

En bekreftelse på at store deler av brannene som herjer Sicilia, er menneskets verk, noe påtalemyndigheter over hele øya etterforsker, kommer fra Barrafranca, et lite tettsted i Enna-provinsen som er blant de hardest rammede. Her har brannene ødelagt mange hektar med avlinger, skog og kratt.

79-åringen forsøkte også å bestikke politimannen fra det halvmilitære politiet Carabinieri som arresterte ham, og pådro seg på den måten et ekstra anklagepunkt, opplyser Corriere della Sera.

Ildspåsettelser er tidligere blitt brukt bevisst både til forsikringssvindel og som kriminell metode til å frigjøre arealer til byggevirksomhet i Italia. Eldre eller mindreårige er spesielt egnet til formålet fordi de behandles mildere i strafferetten.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.