Noen av migrantene ombord på «Aleksander Maersk». Stillbilde: La Repubblica.

 

Lasteskipet fra Maersk med 110 migranter ombord som siden fredag har ligget utenfor Sicilia, fikk like etter midnatt legge til kai på havnen i Pozzallo, skriver Corriere della Sera.

De fleste av migrantene som befant seg på skipet, er sudanesere, som straks ble busset til et asylmottak i byen.

Pozzallos borgermester Roberto Ammatuna takker det italienske innenriksdepartementet, som mandag kveld gav skipet tillatelse til å gå i havn etter å ha trenert beslutningen, trolig for å sende et politisk signal om det uansett skjer motvillig. Hele byen bad om denne gesten, ifølge borgermesteren.

Kanskje er det en viss bransje som også er fornøyd med beslutningen. La Repubblica skriver tirsdag at italiensk politi har arrestert seks personer som driver asylmottak i provinsen Latina, like sør for Roma. De seks er mistenkt for svindel med offentlige midler og mishandling av menneskene de hadde påtatt seg å innkvartere, med overfylte mottak og elendige sanitære forhold.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.