Den 22 år gamle marokkaneren Abdel Majid Touil – som antas å ha vært en av bakmennene til terrorattentatet og gisselaksjonen ved Bardo-museet i Tunis den 18. mars, hvor 22 mennesker ble myrdet – ble tirsdag kveld arrestert av italiensk sikkerhetspoliti i Gaggiano i den sørvestlige utkanten av Milano.

abdel-majid-touil
Abdel Majid Touil

Politiets etterforskning viser at den unge mannen, som har familie i Gaggiano men selv er utvist fra Italia, hadde kommet seg over Middelhavet i en båt med migranter til Porto Empedocle på Sicilia en måned før massakren ble gjennomført. Siden har han vært i stand til å komme seg både til Tunis og tilbake til Milano-distriktet, uten at det foreløpig er klart hvordan.

Dersom anklagene mot marokkaneren viser seg å stemme, vil det være et konkret bevis på at terrorister blander seg med migranter i båtene som krysser Middelhavet.

Advarslene som har tikket inn med jevne mellomrom siden Italias daværende utenriksminister Emma Bonino satte saken på dagsorden for halvannet år siden, er ikke tomme.

 

La Repubblica
Corriere della Sera