Den italienske regjeringens statsrådssal i Palazzo Chigi i Roma. Foto: Den italienske statsministerens kontor / Wikimedia Commons.

Regjeringen i Italia har enstemmig vedtatt et dekret som forordner at raketter, maskingevær og ammunisjon skal sendes til ukrainske myndigheter. NATO skal ta hånd om leveringen av våpnene, skriver Corriere della Sera.

Det handler om Stinger luftvernraketter, Spike-raketter til bruk mot stridsvogner, maskingevær av typene Browning og MG, samt ammunisjon.

Regjeringen har også vedtatt en energiplan og en plan for mottak av flyktninger.

NATO er i ferd med å organisere en luftbro for å bringe våpen som er levert av flere stater, til grensen, der de vil bli overtatt av en konvoi, opplyser den italienske avisen.

Den italienske regjeringen tar høyde for at det raskt kan bli nødvendig å rasjonere gass i en nødsituasjon.

I statsråd er det også blitt vedtatt å bevilge i første omgang 10 millioner euro til mottak av flyktninger fra Ukraina. 13.000 mottaksplasser skal kunne gjøres klare på kort varsel.

I forbindelse med konflikten i Ukraina sender Italia dessuten 1350 soldater og forsvarsmateriell til Baltikum og Romania, samt til det østlige Middelhavet, der et overvåkningsfly vil kunne nå Svartehavet. Mobiliseringen koster 154 millioner euro, opplyser Corriere della Sera.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.