Pro-palestinske demonstranter mot italiensk politi i Milano den 25. april 2024. Foto: Alessandro Cimma / Lapresse via AP / NTB.

Pro-palestinske demonstranter i Milano gikk torsdag til angrep på jøder ved domkirken som deltok i den årlige minne­markeringen for 25. april 1945, da det ble slutt på fascismen i Italia.

Det var da jøder som deltok i et opptog under markeringen, i 16-tiden nådde frem til domkirkeplassen i den norditalienske metropolen, at demonstrantene manifesterte både verbal og fysisk aggresjon, melder Corriere della Sera.

Da begynte et titalls unge arabere som hadde samlet seg på gaten, å slå, dytte og til og med angripe fotografer med videokameraer. Gruppen av ungdommer rev deretter av flagg og brukte stolpene som stokker.

En representant for den frivillige organisasjonen City Angels sier at en av overfallsmennene også hadde en kniv med et ca. ti centimeter langt blad, opplyser den italienske avisen.

Politiet, som var tallrikt tilstede, grep raskt inn og forhindret alvorlige sammenstøt. Én person i den jødiske gruppen ble lettere skadet.

En større pro-palestinsk gruppe med flere hundre medlemmer hadde allerede to timer i forveien befunnet seg på Piazza del Duomo, der den ventet på ankomsten av opptoget. Blant ukvemsordene de ropte mot jøder, var «Dere er som nazistene og vil ende på samme måte».

Et opptog av pro-palestinere forsøkte også å forstyrre talene under 25. april-arrangementet, og underveis ropte de «Byen er vår», skriver Corriere della Sera.

 

Kjøp «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.