Foto: David Howard / The New London Synagogue on Abbey Road / cc by-sa 2.0 / Wikimedia Commons.

Da jødiske familier lørdag forlot Abbey Road-synagogen nordvest i London, ble de særdeles ukomfortable vitner til pro-palestinske demonstranter som sprayet grønn røyk, viftet med palestinske flagg og ropte slagord fra biler utenfor synagogen.

Lørdag kveld, etter den pro-palestinske demonstrasjonen i den britiske hovedstaden der mer enn 300.000 personer deltok, ble det spredt videoer av tildragelsen utenfor synagogen i sosiale medier, melder The Telegraph. Et stillbilde kan beskues hos Daily Mail.

En talsperson for organisasjonen Campaign Against Antisemitism sier den har fått rapporter om at grupper av besøkende ved synagoger har fått politieskorte på sin vei derfra av hensyn til deres egen sikkerhet, opplyser den engelske avisen.

– I det jødiske samfunnet er man livredde, opplyser talspersonen.

Trakasseringen av besøkende i synagoger skjer mot et bakteppe der demonstranter den senere tiden konsekvensfritt har ropt antisemittiske slagord og manifestert terror- og voldsbejaende symboler i Londons gater, selv om politiet forsikrer at de etterforsker en rekke forhold – også antisemittiske hatforbrytelser.

In one particularly disturbing clip, male demonstrators were seen shouting “Khayber Khayber ya yaud jadish al Mohammed sauf yaud” through a megaphone.

The anti-Semitic chant, which references a seventh-century battle in which Jewish people were massacred by a Muslim army, translates as: “Khaybar Khaybar, O Jews, Muhammad’s army will return.”

I mellomtiden er innenriksminister Suella Braverman i hardt vær fordi hun har omtalt pro-palestinske demonstrasjoner for hatmarsjer, skriver The Telegraph.

Den britiske statsråden har kritisert London-politiet for å ha tillatt megademonstrasjonen lørdag, samme dag som Storbritannia markerte det høytidelige årlige ritualet der man minnes falne britiske soldater.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.