NTB

Politiet i Berlin stanset fredag kveld flere propalestinske demonstrasjoner samtidig med at Israel utvidet offensiven på Gazastripen.

Over 100 mennesker ble pågrepet ved Brandenburger Tor da en gruppe demonstranter ropte slagord for palestinerne og mot politiet. Det kom etter hvert til håndgemeng, og to politifolk ble skadd.

En annen demonstrasjon på Alexanderplatz med rundt 100 deltakere ble også stanset av politiet. Politiet sier at alle som ville delta, ble resolutt fjernet fra plassen.

Myndighetene i Berlin har forbudt de fleste propalestinske demonstrasjonene siden Hamas-angrepet for tre uker siden av frykt for at det skal dukke opp antisemittiske eller antiisraelske slagord.

Andre demonstrasjoner, blant dem en markering for gislene Hamas har tatt, og til støtte for Berlins jødiske samfunn, gikk fredelig for seg fredag. Også en protest mot ødeleggelsen av sykehus i Gaza fikk gå sin gang.

Den aggressive holdningen til demonstrasjonene støttes av nesten alle tyske politikere, men noen borgerrettsorganisasjoner, inkludert en gruppe jødiske kunstnere og skribenter, uttrykker frykt for at ytrings- og demonstrasjonsfriheten som er grunnlovsfestet i Tyskland, skal bli skadelidende.

Siden Hamas-angrepet har politiet meldt om en rekke tilfeller av at noen har malt hakekors og antisemittiske slagord på husvegger, og kort etter at krigen startet, ble det kastet bensinbomber mot en synagoge i byen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.