Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB.

Mer enn 300.000 personer har lørdag ifølge britisk politi deltatt i en pro-palestinsk demonstrasjon i London. Politiet holdt et mye mindre antall motdemonstranter unna opptoget, og arresterte 92 av dem som de sier konfronterte politiet direkte, melder The Telegraph.

Kjempe­demonstrasjonen fant sted til tross for regjerings­medlemmers oppfordringer til ikke å demonstrere på minnedagen for slutten på første verdenskrig, som markeres i et høytidelig ritual med to minutters stillhet ved monumentet til minne om de falne, the Cenotaph, i sentrum av London.

Foto: Jeff Moore / PA via AP / NTB.

Londons muslimske ordfører Sadiq Khan og Skottlands muslimske første­minister Humza Yousaf legger skylden på innenriks­minister Suella Braverman for det som har skjedd av uroligheter i den britiske hovedestaden lørdag. Statsråden hadde kalt den planlagte demonstrasjonen for en hatmarsj og kritisert politiet for dobbelt­standarder i møte med det hun kalte henholdsvis pro-palestinsk mobb og ytre høyre-mobb.

Flere observatører konstaterer at demonstranter som ropte anti­semittiske slagord i den pro-palestinske demonstrasjonen, ikke ble arrestert.

En pro-palestinsk demonstrant som klatret opp fasaden på den irske ambassaden og ropte «Allahu akbar!», unnslapp også arrestasjon, opplyser The Telegraph. Politiet forsøkte, men vedkommende forsvant i mengden.

Tidligere Labour-leder Jeremy Corbyn holdt en tale til støtte for den pro-palestinske demonstrasjonen, der han utbrøt at stats­minister Rishi Sunak og innenriks­minister Suella Braverman burde skamme seg over Stor­britannias stemme­givning i FN og for ikke å ha støttet kravene om en våpenhvile i Gaza-krigen.

Uroen i London forventes å bli enda større søndag, formidler Documents observatører i metropolen.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.