Den islamkritiske gruppen Pegida ville brenne Koranen nær Rotterdam sentralstasjon lørdag. Politiet arresterte imidlertid gruppens leder og konfiskerte Koranen før demonstrasjonen kom i gang.

Edwin Wagensveld, Pegidas leder, ble arrestert for å ha fornærmet religionen.

– En Koran er beslaglagt for å forhindre ytterligere eskalering og alvorlig uroligheter, twitret Rotterdam-politiet etter pågripelsen. – En mann er arrestert for å ha ropt fornærmende slagord.

Pegida hadde på forhånd kunngjort at de ville brenne en koran på Stationsplein, noe Rotterdams varaordfører Robert Simons hevdet ikke var tillatt. Den muslimske paraplyorganisasjonen SPIOR svarte med å inngi en innsigelse, mens byrådspartiet Denk ba om at demonstrasjonen skulle forbys. 

Under slagordet Intet muslimhat i vår by kunngjorde det venstreekstreme partiet BIJ1 Rotterdam en motdemonstrasjon.

Pegida svarte at de ikke ville revurdere demonstrasjonen. 

– Det muslimske samfunnet lager alltid mye rabalder når det demonstreres mot islam. Vi har jobbet under vold og drapstrusler i årevis, så vi revurderer ingen ting.

Det er uklart hvor mange Pegida-demonstranter som var til stede på arrangementet. Tallrike motdemonstranter utløste en gul røykbombe, kastet egg, satte opp fyrverkeri og sang «Allahu Akbar». 

Politiet ble møtt med jubel fra motdemonstrantene da de meldte at de hadde beslaglagt Koranen og at den ikke ville bli brent.

 

 

Støtt Document ved å kjøpe våre bøker!


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.