Ar Rahma-moskeen i Béziers. Stillbilde: Dernières Nouvelles 24H / YouTube.

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin har gitt ordre til strengere sikkerhetstiltak rundt en moské i Béziers som har vært gjenstand for trusler om nedbrenning, og en annen i Bordeaux etter hærverk.

I Béziers har den muslimske organisasjonen ACFMB (Association culturelle des Français musulmans de Béziers) gått til anmeldelse etter at en populær Facebook-post tok til orde for å brenne ned Ar Rahma-moskeen i bydelen Devèze, skriver Le Parisien.

Politiet i Béziers har innledet etterforskning med sikte på å identifisere Facebook-postens opphavsperson», opplyser fransk påtalemyndighet. En muslimsk talsmann i Béziers mener å vite at det handler om «velkjente identitære grupper».

I Bordeaux er det Nur El Mohamedi-moskeen som er blitt utsatt for nattlig hærverk, der vinduer er blitt knust og vegger påført keltiske kors, Lorraine-kors og slagord med fornærmelser av profeten Muhammed. Den angjeldende moskeen, den eldste i byen, er knyttet til stormoskeen i Paris, som også er blitt utsatt for hærverk. Også i Bordeaux er etterforskning blitt innledet.

Innenriksminister Gérald Darmanin har fordømt både truslene og hærverket på Twitter. Slike handlinger er uakseptable i Frankrike, skriver statsråden.

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!