Hassan Iquioussen. Stillbilde: YouTube.

En administrativ domstol i Paris har fredag suspendert deportasjonen av den marokkanskfødte imamen Hassan Iquioussen, som innenriksdepartementet hadde utvist i juli på grunn av hatefulle prekener mot jøder, homofile og kvinner.

Ifølge domstolen ville deportasjonen til Marokko gjøre uforholdsmessig stor skade på familie- og privatlivet til den radikale imamen, som anses å stå Det muslimske brorskapet nær, melder ANSA.

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin har allerede kunngjort at regjeringen vil anke kjennelsen inn for en høyere domstol. Iquioussen er en trussel mot samfunnet og må fjernes fra landet for sine taler, som er antisemittiske og motarbeider likestillingen mellom menn og kvinner, sier Darmanin.

«Vi skal kutte av hodene deres før de kutter av våre», er blant sitatene fra imamen som er gjengitt av Le Figaro.

Utvisningen av Iquioussen er suspendert til tross for at Den europeiske menneskerettsdomstol hadde erklært at ingenting var til hinder for å utvise den radikale imamen. Iquioussen, som har 175.000 følgere på YouTube og 44.000 på Facebook, anklages for å ha holdt hatefulle prekener siden 2003.

Forsøket på å utvise Iquioussen er en del av president Emmanuel Macrons politikk for bekjempelse av radikalisering av Frankrikes muslimske miljøer, der menn nekter å ta kvinner i hånden, unge jenter blir pålagt å bruke ansiktsdekkende slør og hvor det blir stadig flere religiøse skoler, melder Reuters.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.