Det forbudte islamistiske partiet Tehreek-e-Labiak Pakistan med kamprop mot politiet og regjeringen før voldelige sammenstøt. (AP Photo/K.M. Chaudary/NTB)

Den pakistanske statsministeren Imran Khan blir stadig mer radikal i sine uttalelser. Vestlig skolegang ved Royal Grammar School Worcester og Oxford universitet samt tre ekteskap gjorde ingenting for hans islamske kvinnesyn. For knappe to uker siden sa Khan at det er kvinnene som selv er skyld i voldtekt fordi de ikke dekker seg til. Han ba kvinnene om å dekke seg til for å unngå å friste menn. Ikke alle menn har viljestyrke til å motstå, mener Khan, og derfor må kvinnene ta grep for å unngå å friste viljesvake menn.

Nå går Imran Khan til angrep på karikaturtegninger av profeten Muhammed. Muhammedtegninger igjen ble et eksplosivt tema som følge av drapet på den franske læreren Samuel Paty. Franskmenn er blitt bedt av den franske regjeringen om å forlate Pakistan, da det ikke lenger er trygt for dem å bo der.

– Frankrike vil ikke oppgi karikaturene våre, sa Macron.

Den franske ambassadøren ble kalt inn på teppet av Imran Khan, som var svært misfornøyd med den franske presidentens holdning til vestlig ytringsfrihet. Akkurat som med kvinnene som ikke dekker seg tilstrekkelig til for å holde muslimske menn i tømme, så er det vestens feil at muslimer blir radikalisert. Muhammedtegninger gjør at muslimer ikke kan styre sitt sinne.

– Macron bidrar til ytterligere polarisering og marginalisering, som uunngåelig vil føre til radikalisering, sa Pakistans statsminister Imran Khan søndag.

Frankrike rådet nylig 4000 franskmenn til å forlate Pakistan. Fire politimenn døde og 600 ble skadet i konfrontasjoner mot rasende muslimer som mener at profeten Muhammed er blitt krenket av Frankrike. Protestene har pågått siden 20. november, men har forverret seg den senere tiden.

Frankrike har tilbakekalt 15 diplomater fra Pakistan.

Følgere av det forbudte islamistpartiet Tehreek-e-Labiak Pakistan protesterer i Lahore 20. april etter at lederen Saad Rizvi ble arrestert. (AP Photo/K.M. Chaudary/NTB)

Også bønn brukes som demonstrasjonsvåpen:

Fredagsbønn avholdes i protest av tilhengere av Tehreek-e-Labiak Pakistan. Fredag 16. april stengte Pakistan sosiale medier for å hindre enda flere i å samle seg til demonstrasjoner mot hva de anser som blasfemiske tegninger av Muhammed.  (AP Photo/K.M. Chaudary/NTB)

I en TV-sending mandag ba Imran Khan andre muslimske land om å jobbe sammen mot vestlige regjeringer for å stanse krenkelser av profeten Muhammed. Khan sa at krenkelser av profeten skal behandles på samme måte som Holocaust, som er ulovlig i flere vestlige land. Khan sa at boikott av varer fra vestlige land som krenker profeten, ville ha effekt.
Khan krever også en unnskyldning fra islamofobe «ekstremister» i Vesten.

Enkelte områder i Pakistan minner om borgerkrig. Islamistene krever at regjeringen fordømmer og utviser de franske diplomatene i landet. Se videoen under fra søndag 18. april:

12 politimenn ble tatt som gisler av islamistene, men ble sluppet fri mandag.

Eksempel på «fredelig» protest av muslimske kvinner i en egen kjønnssegrert marsj hvor de er dekket fra topp til tå akkurat slik islamistene mener de bør kle seg for å unngå voldtekt.

Daily Mail

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.