Rasende pakistanere protester mot Frankrikes president Emmanuel Macron fordi han ikke vil forby karikaturer av muslimenes profet. Nå forsøker statsminister Imran Khan å samle muslimske land for å presse vestlige land til å adoptere islamske blasfemilover. Trusselen om handelsboikott virker ikke særlig skremmende. Foto: AP P/Muhammad Sajjad/ NTB

Pakistans statsminister Imran Khan vil forene muslimske land for å legge press på myndighetene i vestlige land. Målet er å sørge for at det blir straffbart å fornærme muslimenes profet.

Hvis ikke EU og andre FN-land adopterer islamske blasfemilover, og implementer de effektivt, så kan konsekvensen bli handelsboikott, advarer Khan.

Khan mener at å fornærme den islamske profeten må sidestilles med å fornekte Holocaust, som er forbudt i Israel og 16 europeiske land (men ikke i de skandinaviske landene).

‘Together we should ask Europe, the European Union and United Nations to stop hurting the feelings of 1.25 billion Muslims like they do not do in [the] case of Jews.’

‘I want the Muslim countries to devise a joint line of action over the blasphemy issue with a warning of trade boycott of countries where such incidents will happen,’ Khan continued. ‘This will be the most effective way to achieve the goal.’

Khan sier også at Pakistans utenriksminister Shah Mahmood Qureshi allerede har diskutert planen med fire andre utenriksministre fra muslimske land.

Hva om de vestlige land bare overser dette? Hvis land som Pakistan truer med handelsboikott, hvem bryr seg? Vi kan f.eks. svare med å innføre importforbud av varer, tjenester og mennesker fra Pakistan. Det ser ikke ut som et særlig skremmende situasjon.

Selvsagt vil det ha konsekvenser hvis eksempelvis Saudi-Arabia blir med på planen, og truer med oljeboikott. Men Saudi-Arabia er nært knyttet til USA, og vil neppe finne en slik plan interessant. Dessuten er verdens energisituasjon helt annerledes i dag enn under oljekrisen i 1973.

Den tidligere cricketstjernen og playboyen Imran Khan, som er utdannet ved Oxford University, er neppe spesielt religiøs, men det passer hans politiske karriere å spille på islams posisjon i Pakistan.

Tidligere i april sa Khan at økningen i antall voldtekter skyldes hvordan kvinner kler seg. Ikke alle menn har viljestyrke til å motstå, sa han, og ber kvinner dekke seg til for å unngå å friste menn.

20. april skrev Document om den diplomatiske krisen som oppsto mellom Pakistan og Frankrike, i etterkant av drapet på Samuel Paty.

Den franske ambassadøren ble kalt inn på teppet av Imran Khan, som var svært misfornøyd med den franske presidentens holdning til vestlig ytringsfrihet. Akkurat som med kvinnene som ikke dekker seg tilstrekkelig til for å holde muslimske menn i tømme, så er det vestens feil at muslimer blir radikalisert. Muhammedtegninger gjør at muslimer ikke kan styre sitt sinne.

Frankrike rådet nylig 4000 franskmenn til å forlate Pakistan. Fire politimenn døde og 600 ble skadet i konfrontasjoner mot rasende muslimer som mener at profeten Muhammed er blitt krenket av Frankrike.

Nå vil Khan innlede en islamisering av hele Vesten, ved å tvinge på oss blasfemilover inspirert av sharia.

Vi får håpe våre politikere er voksne nok til å svare: Takk, men nei takk.

Daily Mail

Pakistans statsminister Imran Khan gir etter for islamistene


Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.