Pakistans statsminister Imran Khan taler til FNs hovedforsamling den 25. september 2020. Foto: UNTV via AP / NTB.

Pakistans statsminister Imran Khan anklaget søndag Frankrikes president Emmanuel Macron for å angripe islam fordi Macron har kritisert islamister og forsvart publisering av Muhammed-karikaturer etter drapet på den franske læreren Samuel Paty.

Khan har spesielt reagert på en uttalelse fra Macron om at Paty «ble drept fordi islamistene vil ha fremtiden vår», går det frem av en AFP-melding som er offentliggjort av France 24.

Macron sår splid og oppmuntrer til «islamofobi» som fører til radikalisering, mener den pakistanske statsministeren:

«This is a time when Pres Macron could have put healing touch & denied space to extremists rather than creating further polarisation & marginalisation that inevitably leads to radicalisation,» Khan wrote.

«It is unfortunate that he has chosen to encourage Islamophobia by attacking Islam rather than the terrorists who carry out violence, be it Muslims, White Supremacists or Nazi ideologists.»

I et brev til Mark Zuckerberg har Imran Khan ellers bedt Facebook-sjefen om å forby «islamofobisk» innhold på verdens største sosiale medium. Også overfor Zuckerberg anfører Pakistans statsminister at «økende islamofobi» nærer radikaliseringen blant muslimer.

Reuters skriver:

“I would ask you to place a similar ban on Islamophobia and hate against Islam for Facebook that you have put in place for the Holocaust,” Khan said.

Det er ikke rettferdig å forby Holocaust-fornektelse og tillate andre former for hatprat, hevder Khan:

“One cannot send a message that while hate messages against some are unacceptable, these are acceptable against others,” Khan said, adding that this was “reflective of prejudice and bias that will encourage further radicalisation”.

En rekke muslimske land har tatt til orde for boikott av franske varer, opplyser Reuters.

Offentliggjøringen av Muhammed-karikaturer i Charlie Hebdo i forbindelse med starten på rettssaken mot de medsammensvorne til terroristene som gjennomførte massakren mot det franske satiremagasinet i januar 2015, har utløst store protestdemonstrasjoner anført av islamske fanatikere i Pakistan.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.