Historien om den srilankiske fabrikkeieren som ble slått i hjel av en stor mobb uten at noen grep inn, rommer flere lærdommer som også vi bør ta oss ad notam, for renheten er også kommet til våre land og er blitt et kort som ærgjerrige politikere/talsmenn og hjemlandets politikere kan spille på. Nordmenn forstår ikke at deres frihet og trygghet er truet av samfunnsforholdene i Pakistan.

Slik fungerer den globale landsbyen.

Statsminister Imran Khan er presset av islamistene. Han forsøker å ta luven av dem ved selv å gå foran i kampene for innføring av et verdensomspennende forbud mot blasfemi og islamofobi.

Det er helt utrolig å tenke på at dette er den samme cricket-stjernen som var gift med jødiske Jemima Goldsmith og bodde i Storbritannia. Hun konverterte, men det hjalp ikke.

Etter at han skilte seg, vendte hjem og gikk inn i politikken, er Khan forvandlet til en rettroende, fullblods islamist som følger sharia. Man kan ikke følge en moderat sharia, da blir man overkjørt av dem som vil ha den strengeste versjonen. Like lite som man kan være litt gravid. Hvis du gir islamistene lillefingeren, tar de hele hånda.

Det er det uføret Pakistan har havnet i, og Imran Khan tror han kan løse problemet ved å angripe Vesten for å krenke islam.

Det har vært mange milepæler på veien, som da han utropte Osama bin Laden til martyr. Mediene kan godt rapportere om den islamistiske mobbens lynsjinger, men vil ikke sette dem i den rette politiske kontekst, som viser at økende intoleranse i Pakistan forplanter seg til Europa.

Imran Khan: Osama bin Laden var en martyr

Khan vet utmerket godt at med de store diasporaene i Vesten har han et stort publikum å spille på. Det er ingen prinsipiell forskjell på det Abid Raja gjør når han angriper høyrefløyen i Norge eller «høyrepopulismen». Han vet han har et stort publikum, både blant sine egne og på venstrefløyen.

Dette er den virkelige populismen, med islamistisk og marxistisk fortegn, og den er mye farligere pga antall og makt i samfunnet. Men den blir ikke kommentert, og medier og kommentatorer later som om fenomenet ikke eksisterer. Men det gjør det, og det manifesterer seg tydeligere og tydeligere etter hvert som Vesten islamiseres. Eliten får et enormt problem med å bortforklare det som skjer.

Islam har alltid hatt en stor dose machiavellisme: Renhet og herskesyke går godt sammen.

Khan vet hva han gjør når han går inn i rollen som islams forsvarer. Det var det samme Ayatollah Khomeini gjorde da han dømte Salman Rushdie og alle som hadde noe med «Sataniske vers» å gjøre til døden. En direkte følge var skuddene i Dagaliveien fire år senere.

Når skolelærere mister hodet i Frankrike fordi de våger å forsvare ytringsfriheten, vil Macron markere at han står for samme prinsipp.

Pakistans statsminister Imran Khan anklaget søndag Frankrikes president Emmanuel Macron for å angripe islam fordi Macron har kritisert islamister og forsvart publisering av Muhammed-karikaturer etter drapet på den franske læreren Samuel Paty.

Khan har spesielt reagert på en uttalelse fra Macron om at Paty «ble drept fordi islamistene vil ha fremtiden vår», går det frem av en AFP-melding som er offentliggjort av France 24.

For Khan er det Macron som hisser til konflikt, ikke islamistene. Han vil ta vinden ut av seilene deres ved å kaste ytringsfriheten under bussen. Det er en vinn-vinn-posisjon for Khan: Han beseirer Vesten og viser seg sterke enn jihadistene. Vinn-vinn, ute som hjemme. Mange vestlige medier og politikere vil ikke innse hvilken trussel de står overfor. De kan ikke få seg til å innrømme at flere millioner muslimer i deres land er et våpen autokrater som Erdogan og Khan kan spille på.

Pakistans statsminister anklager Macron for å angripe islam, ber Facebook bannlyse «islamofobi»

Det som gjør utsiktene enda dystrere for Vesten, er at Big Tech på egen hånd har slått inn på en vei som langt på vei innfrir Khans krav. Islam-kritikere ligger dårlig an på den offentlige arena. Trump mistet sin Twitter-konto, men Taliban beholdt sin.

 

Pakistans statsminister vil tvinge Vesten til å innføre islamske blasfemilover

 

Vi er blitt de urene

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.