Samuel Paty ble 47 år.

Læreren som fikk hodet avskåret av en 18 år gammel tsjetsjener fem mil utenfor Paris fredag kveld, har fått et navn og dermed også et ansikt: Samuel Paty (47). Paty er ikke bare død, han fikk en grusom død: Tsjetsjeneren skar ikke bare hodet av historielæreren. Han tok også bilde av det avskårne hodet og la det ut på Twitter og skrev hvem det var.

Bildet er for grusomt til å vises. Men det er et poeng at morderen ikke skammer seg over sin handling; han vil at hele verden skal vite hva som er skjedd.

Handlingen er en advarsel og en triumf: Slik går det med dem som trosser islams regler.

Samuel Paty hadde vist frem tegninger av profeten Muhammed. Han hadde på forhånd sagt fra, slik at muslimer som ikke ville utsette seg for en slik opplevelse, kunne la være. Men en jente hadde ikke fått med seg advarselen og hadde sett tegningene. Hun fortalte det hjemme, og der ble det oppstandelse.

Frankrike har områder der sharia råder, hvor man tar for gitt at undervisningen ikke krenker islam.

Samuel Paty ville lære elevene om opplysningstidens verdier og ytringsfrihet. Det skulle koste ham livet.

Nå venter vi på navnet og et bilde av jihadisten. Når myndighetene kaller ham terrorist, er det fordi det ikke var et vanlig mord, men et religiøst drap. Koranen foreskriver drap som straff for blasfemi. Å vise en tegning av profeten, er blasfemi, og særlig en karikatur. Sett ut fra rettroende muslimer er ikke drapet en forbrytelse, men oppfyllelse av loven. Ikke den verdslige loven, men den religiøse. Rundt 40 prosent av franske muslimer mener sharia står over fransk lov. Hele 74 prosent av de yngre årganger mener det samme.

Når president Emmanuel Macron ber alle innbyggere stå sammen, unngår han å forholde seg til den store kløften i det franske samfunn. For dem som følger den religiøse loven, er ikke drap på blasfemikere en forbrytelse.

Hvordan kan Macron tro at han kan skape samling ved å unngå å ta opp selve utgangspunktet for handlingen?

– En av våre landsmenn ble drept i dag fordi han underviste om ytringsfrihet, friheten til å tro eller ikke tro, sa en tydelig preget Macron.

Presidenten sa videre at angrepet ikke bør splitte Frankrike, fordi «det er akkurat dét ekstremistene er ute etter».

– Vi må alle stå sammen som medborgere, sa han.

Dette er en naiv fremstilling. Sharia blir ikke borte selv om Macron forsøker å trylle den vekk. Å tro at en henstilling fra presidenten skal få franske muslimer til å se lyset, er grenseløst naivt. Det Macron i virkeligheten signaliserer, er at han ikke tør å se fienden i hvitøyet. Han ser bort. Alle islamister forstår det. De ser Macrons feighet. De ville respektert ham mer hvis han kastet hansken og erklærte dem krig.

Norske politikere snakker som Macron.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) reagerer også sterkt på drapet.

– Alvorlige og grusomme nyheter om terrorhandlingen i Frankrike. Vi må stå sammen mot angrep på tankefrihet og opplysning. Mine tanker går til offerets nærmeste, kolleger og elever, tvitrer hun.

Statsminister Erna Solberg la ut en Twitter-melding med identisk tekst, mens kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) kaller drapet «et angrep på alle lærere og skoleansatte som hver dag opplyser og utfordrer elevene sine».

– Men de kan ikke slå i hjel kunnskap eller arrestere ideer. Derfor er selve ryggraden i et opplyst samfunn våre lærere, journalister, forskere, forfattere, kunstnere og alle som formidler kunnskap og som setter oss i stand til å tenke selv, sier Melby i en kommentar. (NTB)

Guri Melby tar helt feil. Islam slår i hjel kunnskap og arresterer ideer. Det har islam gjort i hundrevis av år. Dessverre ser det ut til at denne siden har vokst seg sterkere etter at millioner av muslimer har flyttet til Vesten.

Politikere som Melby, Søreide og Solberg orker ikke innse at islam har erklært våre samfunn krig. De later som om dette er en enkeltpersons verk og vil ikke snakke om alle som støtter ham og ikke er villig til å kalle det en forbrytelse.

Selv sørger de for ikke å utfordre denne mørke siden ved islam, og de har ikke sans for folk som provoserer. Slik sett har drapene en virkning. Folk tilpasser seg.

Regjeringen Solberg har sågar nettopp lagt frem en handlingsplan mot muslimhat. Slik sett er hennes regjering med på å fyre opp under en forestilling om at islam og muslimer er under angrep i våre samfunn. Det legitimerer flere «forsvarshandlinger» av denne typen. Men dét temaet kommer ingen norsk journalist til å ta opp med henne.

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Klanen her!

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.