En ung mann holder opp en plakat med bilde av Emmanuel Macron påført avtrykket fra en skosåle i Istanbul den 25. oktober 2020. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB.

Pakistan har kalt Frankrikes ambassadør inn på teppet for å klage på president Emmanuel Macrons tilnærming til Muhammed-karikaturene.

– Frankrike vil ikke oppgi karikaturene våre, sa Macron i etterkant av drapet på den franske læreren Samuel Paty 16. oktober.

Drapet kobles til at Paty hadde vist fram Muhammed-karikaturene i undervisning.

Fredag ble karikaturene projisert på offentlige bygninger i Frankrike, noe som har vakt harme i Pakistan og muslimske land.

Tidligere denne måneden beskrev Macron islam som en religion som er i krise.

– Macron bidrar til ytterligere polarisering og marginalisering, som uunngåelig vil føre til radikalisering, sa Pakistans statsminister Imran Khan søndag.

Frankrikes ambassadør til Tyrkia ble i forrige uke kalt hjem som følge av at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan også har langet ut mot Macron.

– Hva kan du si om et statsoverhode som behandler millioner av medlemmer fra ulike trosretninger på denne måten? Først og fremst, få sjekket den mentale tilstanden, sa Erdogan i en TV-sendt tale lørdag 24. oktober.

(©NTB)

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.