Geoffroy Roux de Bézieux. Foto: Gonzalo Fuentes via AP / NTB.

Næringslivet bør sette franske prinsipper høyere enn forretningsavtaler, og ikke gi etter for utpressing i forbindelse med boikott av franske produkter i muslimske land – det sier Geoffroy Roux de Bézieux, lederen for Frankrikes største arbeidsgiverforening, MEDEF, til Radio France Internationale (RFI).

I forbindelse med det resolutte forsvaret av retten til å publisere Muhammed-karikaturer etter drapet på Samuel Paty, er franske varer blitt fjernet fra butikkhyller i land som Kuwait, Jordan og Qatar, mens det i andre muslimske land har forekommet offentlige protester mot Frankrikes linje.

Speaking on French radio on Monday, MEDEF president Geoffroy Roux de Bézieux said companies should “put French principles ahead of business deals”.

However, the Medef leader did not favour a tit-for-tat boycott of goods from the countries concerned, advising not to “respond to stupidity with more stupidity.”

I en offisiell uttalelse fra det franske utenriksdepartementet inviteres andre staters regjeringer til å ta avstand fra krav om boikott av Frankrike.

The statement asserts that the French positions on freedom of conscience, freedom of speech, freedom of religion and hate-speech have been misrepresented by radical minorities who wish to further their political ends.

France will urge governments and authorities abroad to disassociate themselves from such calls to boycott France and also to assure the safety of any French businesses or citizens on their territory, said the statement.

Frankrike kalte nylig hjem sin ambassadør til Tyrkia for konsultasjoner etter at den tyrkiske president Recep Tayyip Erdogan bad Frankrikes president Emmanuel Macron om å få sin psykiske helse sjekket på grunn av talen hvor Macron hadde sagt at islam er i krise.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.