Palestinske demonstranter brenner franske flagg og bilder av den franske presidenten under en protest i Ramallah på Vestbredden den 27. oktober 2020. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB.

Frankrike og landets president Emmanuel Macron får offisiell støtte fra Tyskland, Nederland, Italia, Hellas og EU-kommisjonen etter den tyrkiske president Recep Tayyip Erdogans oppfordring til boikott av Frankrike og utfall mot Macron.

Europeiske ledere står samlet bak den franske presidenten, melder France 24.

“They are defamatory comments that are completely unacceptable, particularly against the backdrop of the horrific murder of the French teacher Samuel Paty by an Islamist fanatic,” German Chancellor Angela Merkel’s spokesman Steffen Seibert told reporters on Monday.

The prime ministers of Italy, the Netherlands and Greece also expressed support for France, as did European Commission president Ursula von der Leyen.

“President Erdogan’s words addressing President @EmmanuelMacron are unacceptable,” Dutch Prime Minister Mark Rutte tweeted, adding that the Netherlands stood “for the freedom of speech and against extremism and radicalism.”

Frankrike og Macrons resolutte forsvar for ytringsfriheten og retten til blasfemi etter den 18 år gamle tsjetsjeneren Abdullakh Anzorovs bestialske drap på den franske læreren Samuel Paty, har satt sinnene i kok i den islamske verden, og Erdogan har inntatt en lederrolle i en kampanje mot landet og presidenten.

Tyrkias president har også langet ut mot hele Europa, hvor muslimene etter hans oppfatning behandles like dårlig som jødene før andre verdenskrig.

Erdogan er den radikale islamismens leder, sier Frankrikes tidligere statsminister Manuel Valls til Le Figaro.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.