FNs generalforsamling godkjente tirsdag en resolusjon som fastsetter 15. mars som internasjonal dag for bekjempelse av islamofobi.

Resolusjonen som ble fremlagt av Pakistan, understreker retten til religions- og livssynsfrihet. Den ble vedtatt ved konsensus av verdensorganisasjonens 193 medlemmer og støttet av 55 hovedsakelig muslimske land.

Resolusjonen uttrykker dyp bekymring over «den generelle økningen i tilfeller av forskjellsbehandling, intoleranse og vold, rettet mot medlemmer av trossamfunn i forskjellige deler av verden».

Resolusjonen ber alle land «organisere og støtte arrangementer som har som formål å øke bevisstheten på alle nivåer om å dempe islamofobi», og å feire den nye internasjonale dagen for bekjempelse av islamofobi.

Pakistans statsminister Imran Khan gratulerte igår den muslimske verden med at FN har anerkjent den alvorlige islamofobi-utfordringen verden står overfor.

– I dag har FN endelig anerkjent den alvorlige utfordringen verden står overfor: islamofobi, respekt for religiøse symboler og praksis og å begrense systematiske hatytringer og diskriminering av muslimer, sa Khani en serie tweets.

– Vår stemme mot den stigende bølgen av islamofobi er blitt hørt.

PakistanToday: PM Imran congratulates nation after UN recognizes challenge of ‘Islamophobia’

Les og del:

Syv dager gammel jente drept fordi hun ikke var gutt

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.