Illustrasjonsfoto: AP Photo/Peter Dejong

Frankrike slår nå hardt ned på islamistiske ekstremister som bor i landet. Da imamen Mahjoub Mahjoubi kalte det franske flagget «satanisk», ble han utvist få dager etter.

Franske myndigheter begynner å få nok av at islamistiske innbyggere undergraver nasjonen.

I en mye delt video kaller imamen Mahjoub Mahjoubi det franske flagget «satanisk».

Han sa videre at flagget har «ingen verdi for Allah».

Dette var dråpen som fikk franske myndigheter til å handle umiddelbart, etter at denne imamen i lang tid har stått for jihadistisk radikalisering i landet.

Samnytt melder om saken.

Imamen ble pågrepet av politiet, og bare tolv timer senere var imamen ikke lenger i landet.

Mahjoub Mahjoubi kom til Frankrike fra Tunisia for 38 år siden og var imam for Ettaouba-moskeen i den lille byen Bagnols-sur-Cèze i Sør-Frankrike.

I utvisningsbeslutningen fra myndighetene sies det at imamen har fremmet et intolerant og voldelig budskap som oppmuntrer til oppførsel i strid med republikkens verdier.

Det hetes også at læren hans oppmuntret til diskriminering av kvinner, konflikt med det jødiske samfunnet i landet og jihadistisk radikalisering.

Imamen omtalte også det jødiske folk som «fienden».

Vil ikke vike for ekstremisme

Ifølge Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin er det landets immigrasjonsreformer som nå gjør det mulig å få gjennomført en så rask utvisning av denne imamen.

Mindre enn 12 timer etter arrestasjonen ble han sendt ut av landet, ifølge ministeren, som la til at de nye lovene gjør Frankrike sterkere.

«Vi vil ikke vike,» advarer han.

Franske medier rapporterte at Mahjoub Mahjoubi ble satt på et fly til Tunisia torsdag kveld.

Frankrikes immigrasjonsreformer har gjort det betydelig enklere å få utvist innvandrere dersom de blir dømt for forbrytelser eller anses å utgjøre en alvorlig trussel mot offentligheten.

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.