Igjen er det avslørt at en imam holder en fredagspreken i en moske i Skandinavia og oppfordrer til drap på jøder. En tung sky henger over Europa.

Selve historikken er interessant. Det er den amerikanske organisasjonen MEMRI som publiserte talen. Hvordan kom de i besittelse av den? Hvordan kan amerikanere vite mer om hva som sies i moskeer i Europa enn europeerne selv?

Svaret er enkelt: Det er moskeen selv, kalt Al-Faruq, beliggende på Nørrebro i København, som selv la den ut på youtube 7. mai. De må føle seg trygge når de kan legge ut en slik hatefull preken i et gudshus, de behøver ikke frykte noe.

Selve prekenen, hvis man kan kalle det det, ble holdt 31. mars.

Budskapet er ikke nytt. Oversatt fra arabisk:

»(Snart vil der være) et kalifat, som vil indføre Allahs sharia og genoplive hans profets sunna (leveregler, red.), som vil føre jihad for Allahs skyld, som vil forene den islamiske nation, efter at den gik i opløsning, og som vil befri Al-Aqsa Moskéen fra zionisternes snavs, sådan at profeten Muhammeds ord vil blive opfyldt: «Dommedag kommer ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem. Jøderne vil gemme sig bag klipper og træer, men klipperne og træerne vil sige: Oh, muslim, oh Allahs tjener, der er en jøde bag mig, kom og dræb ham.«

Og videre:

»Den retledte stat, som vil indføre Allahs sharia, vil forene Allahs tjenere, vil genoplive den islamiske nation, vil føre jihad mod sine fjender, vil befri Jerusalem og vil rive det jødiske væsen op med rode, denne kolonialistiske korsfarer-base – den retledte stat vil snart opstå, om Allah vil.«

Det er ingen forskjell på nazistenes jødehat og det som serveres her. Europeiske myndigheter vet at slik hatefull tale spres i moskeene. Likevel er de mer opptatt av å stanse høyresidens virkelige eller innbilte overtramp på sosiale medier. Europeiske land ruster opp for å ta intern opposisjon, mens de snur seg vekk fra det som sies i moskeene.

Danske politikere reagerte med bestyrtelse. Men selv Dansk Folkeparti ber justisministeren se på saken og vurdere om dette er lovbrudd.

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet nu tage sagen op med justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

DF vil have justitsministeren til at undersøge, om imamens udtalelser er lovlige, og om den pågældende moské kan lukkes.

»Hans opførsel er uacceptabel, og det er netop den slags, vi gerne vil ramme. Derfor har Dansk Folkeparti også rejst sagen overfor justitsministeren,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) til Jyllands-Posten.

Han forventer, at Justitsministeriet vil bede politiet se grundigt på sagen.

Trenger man virkelig en vurdering av om dette er oppfordring til drap? Det skjer i religionens navn. Er det derfor man nøler? Det er nettopp denne svake reaksjonen som gjør at imamer fortsetter å holde slike prekener og legge dem ut på youtube. De risikerer ingenting.

Man kan ikke fri seg fra følelsen av at politikerne melder seg på for å vise sin forargelse. Men skjer det noe? Det er mange år siden MEMRI viste en lignende video fra en moske på Nørrebro. Da skjedde det heller ingenting.

Denne videoen er fjernet fra youtube, men samme imam ble filmet av TV2:

TV2s opptak med skjult kamera rystet Danmark, men ingenting skjer.

Det Jødiske Samfund har meldt imamen til politiet.

Nå skjer det samme som den gang: Politikerne melder seg på, fordømmer.

»Jeg så meget gerne, at flere af de religiøse, muslimske miljøer omkring moskéerne tager tydeligt afstand. Jeg forstår godt, hvis de er trætte af at lægge afstand til udtalelser, som alle synes er åbenlyst uacceptable. Og vi skal ikke bede enhver med muslimsk baggrund om at lægge afstand til alt muligt. Men fra de øvrigt moskéer ville det være godt,« skriver hun.

Folketingsmedlemmet Lars Aslan Rasmussen (S) lægger ligeledes vægt på, at imamen skal straffes.

»Jeg mener, at der bør rejses en straffesag mod imamen og moskéen. For uanset hvordan man tolker det, bliver der opfordret til drab på jøder,« siger han til Ritzau og uddyber, at han vil kræve en handlingsplan, der kan sikre jødernes sikkerhed i Danmark.

Dansk Folkeparti kalder udtalelsen »stærkt forargeligt«, selvom partiets integrationsordfører Martin Henriksen til Ritzau siger, at han ikke er overrasket.

Politikerne vil ha holdningskampanjer og de skal være frivillige. Det utøves et sterkt trykk på flertallsbefolkningen når det gjelder de rette meninger, men man tør ikke presse den muslimske befolkningen.

Justisministeren heter Søren Pape Poulsen (K) og han reagerer defensivt:

– På baggrund af denne prædiken mener vi ikke, der er grund til øget sikkerhed. Men det følger vi meget tæt, for selvfølgelig vil vi beskytte det jødiske mindretal i Danmark, siger Pape.

Denne definisjon av beskyttelse er med sikkerhetstiltak, men det som kunne gjort noe ville vært proaktiv; en utvisning av imamen. Danmark har innført et innreiseforbud for seks imamer, hvorav flere har vært i Norge. Men utvisninger, og krav om at alle prekener må være på dansk..

Justisministeren har et virkelighetsfjernt forhold til det som foregår i landet han har ansvaret for:

– Det er vanvittigt, at vi i 2017 skal høre den slags ting i Danmark. Det er en middelalderlig måde at tale på. Det gør mig trist og ærgerlig, at der stadig er mennesker, som ikke er kommet længere, siger Pape.

Middelalderen? Er det kristendommen han tenker på? Trist og ergerlig? Er det adekvate ord?

Etter TV2-serien ble loven skjerpet. Men hva betyr det når justisministeren er i tvil om disse uttalelsene er straffbare.

– Jeg er meget forsigtig med at vurdere, om det her hører under loven. Det er politiet i gang med, siger Pape.

Politiet skal vurdere, om imamen direkte opfordrer til drab på jøder.

– Jeg håber, at det falder ind under den lov, men det skal jeg ikke afgøre, siger Pape.

Sannheten er at justisministeren er pisseredd for å legge seg ut med muslimene. De hører frykten i hans stemme og viker ikke en tomme.

Den danske justisminister tør ikke legge seg ut med islam, selv når imamen sier at jødene må utryddes.

Dette sies fritt i landet som i sin tid reddet danske jøder fra tyskerne.

 

 

 

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE9571359/politikere-vil-have-imam-straffet-for-hadsk-praediken/

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE9571664/pape-efter-hadsk-praediken-vi-har-fokus-paa-joeders-sikkerhed/