En imam i en salafistisk moske på Nørrebro i København er tiltalt for en preken i mars i fjor, der han oppfordret til drap på jøder.

Imam Mundhir Abdallah siterte en kjent Hadith hvor det heter at på dommedag skal muslimene drepe alle jøder. Jødene skal gjemme seg bak et bestemt tre, men treet skal røpe dem.

»Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil ”O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig, så kom og dræb ham.”«

Nørrebro-imam talte om drab på jøder og er nu den første tiltalte efter ”imam-paragraf”

Grensen mellom forkynnelse og oppfordring er hårfin.

Imamen blir tiltalt etter en ny lov vedtatt i januar 2017, som kalles imam-loven.

Det er ikke første gang at en dansk imam står i en moske og hyller drap på jøder. Det samme skjedde i en moske i Berlin for noen år siden. Da var det en imam fra en radikal moske i Aarhus. Grunnen til at prekenene blir kjent er at de tas opp og legges ut på youtube. Det tyder på at moskeene selv synes budskapet er all right.

Det var Det Jødiske Samfund som anmeldte imamen.

Moskeen ligger i Heimdalsgate og har vært kjent som et salafistisk reir i mange år. Her gikk «bokhandleren fra Brønshøj», Said Mansour, Basil Hassan som forsøkte å drepe Lars Hedegaard og endte sitt liv som IS-kriger, og Omar el-Hussein, som angrep Krudttønden og drepte Finn Nergaard og senere samme natt Dan Uzan utenfor synagogen i Krystalgade.

I andre land er moskeer med et slikt rulleblad blitt stengt.

Videoen ligger fortsatt tilgjengelig på internett. Der kan man høre Mundhir Abdallah si:

»(…) Og fra denne muslimske nation vil der med Guds tilladelse rejse sig et kalifat, der indfører Guds Sharia og genopliver Guds budbringers sædvane, og som udfører Jihad for Guds sag, og forener den muslimske nation efter opløsning og disintegration, og som befrier Al-Aqsa-moskéen fra zionisternes afskum, således at udsagnet fra Guds budbringer, fred være med ham, kan realiseres:

«Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil sige: ”O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig, så kom og dræb ham” (…).«

Imam ved fredagsbøn i Masjid Al-Faruq-moskéen, den 31. marts 2017

En av de mest kjente liberale stemmer i Danmark, Jacob Machangama, mener ikke imamen burde bli tiltalt, selv han forstår jødenes reaksjon. Han mener det bør skilles mellom «billigelse» dvs godkjenning og tilskyndelse:

Han mener, at grænsen for, hvad der burde være lovligt, burde gå ved ”tilskyndelse” og ikke som nu ”billigelse”, som for så vidt kunne have at gøre med allerede udførte gerninger.

Det er et tvilsomt skille. Det er fullt mulig å sitere historiske hendelser eller profetier på en slik måte at mottakerne tar det som en oppfordring. I dette tilfelle var det snakk om dommedag, dvs noe som ligger i fremtiden.

Det liberale Danmark ville aldri godtatt at noen offentlig hyller Holocaust.

Imam Mundhir Abdallah angrer ikke. I en facebook-samtale med Kristeligt Dagblad i mai ifjor, sa han:

– Politikerne i den vestlige verden og medierne stopper aldrig med at angribe islam og muslimer. Deres propaganda stopper aldrig. Muslimer er de rigtige ofre, ikke andre. Vores kvinder bliver angrebet, vores moskéer bliver brændt, skriver Mundhir Abdallah blandt andet.

– Men jeg har fået bred og varm opbakning fra folk alle steder fra. Selv mange fra Danmark. De ved, at mine ord er blevet manipuleret, og de ved, at motivationen for denne kampagne er at forhindre muslimer i at kritisere Israel og de vestlige regeringer, der støtter besættelsen (af Palæstina, red.), skriver han i Facebook-samtalen med Kristeligt Dagblad.

Abdallah bor ikke i Danmark. Familien hans gjør det, men selv bor han i Libanon.

Saken illustrerer hvor liten kontroll myndighetene i et nordisk land har på det som forkynnes i det som utgir seg for gudshus.

 

Jyllands Posten

 

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.