Stillbilde: M6info / Twitter.

I Paris holder hemmelige, eksklusive restauranter åpent i strid med regjeringens regler for korona­bekjempelse, og blant gjestene finnes også franske statsråder, sier en arrangør av ulovlige middags­selskaper til tv-kanalen M6.

Det var under aktualitetsprogrammet M6info sist fredag kveld at de hemmelige lokalene i den franske hovedstadens finere strøk ble avslørt av reportere i opptak som er gjort med skjult kamera.

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin har gitt politimesteren i Paris ordre til en granskning som skal bringe på det rene om regjeringsmedlemmer virkelig har deltatt under slike ulovlige arrangementer, skriver Le Figaro.

M6 har uansett kunnet bringe på det rene at en av de hemmelige restaurantene, som befinner seg i et kjellerlokale, har luksuriøse menyer til en pris av mellom 160 og 490 euro, samt at gjestene hverken bruker munnbind eller overholder avstandsregler.

Hvis statsråder eller parlamentsmedlemmer har vært med på noe slikt, må de straffes med bøter som alle andre borgere, sier Marlène Schiappa, som er en av flere ministre under departementssjefens rang i det franske innenriksdepartementet.

I mars samlet Norges statsminister Erna Solberg og familien mer enn ti personer i en restaurant på Geilo. Politiet skal ha innledet etterforskning av mulige brudd på smittevernreglene under arrangementet.

 

 

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.