Franske marinefartøy og britiske grensepatruljer konspirerer om å bringe ulovlige båtflyktninger inn i Storbritannia.

Dette kommer frem av en rekke samtaler over radio mellom franske og britiske båter, snappet opp av en offentlig radiokanal, skriver Daily Mail.

Samtalene tyder på at dette er vanlig rutine.

Franske krigsskip og fransk marinepoliti kan høres idet de kontakter de britiske grensepatruljerende båtene «Defender», «Hurricane» og «Ranger» for å arrangere en overlevering av båtflyktninger.

Samtalene begynner med at den franske kapteinen på krigsskipet «Pluvier» kaller opp «Defender».

«Vi har akkurat kommet inn i deres område».

«Defender» svarer:

«Vi har god sikt til denne båten med flyktninger. Vi skal sørge for at ingen andre båter kommer inn i dette området og forstyrrer. Vi lar båtflyktningene få komme litt lenger inn».

«Pluvier» svarer så:

«Vi forstår det da slik at vi har en overlevering til dere?»

«Defender» er enig og ber «Pluvier» om å bli værende i området inntil de kan starte med ombordstigningen av båtflyktningene.

Asylmottak i England er som trykkokere – nå skal ulovlige migranter bo på hotell sammen med vanlige gjester

I en annen samtale kan man høre det franske marinepolitiet kontakte «Hurricane». Også de er søndag morgen utstasjonert for å stanse ulovlige båtflyktninger over Kanalen.

Fransk politi:

«Vi er på vei til dere med en båt med flyktninger. Er dere klare til å motta dem?»

«Hurricane»:

«Vi har akkurat blitt sendt til et annet oppdrag, men en annen båt er på vei og vil være her om ca. 20 minutter. Kan dere passe på flyktningene inntil denne båten kommer?»

Det franske politiet går med på å vente til den britiske båten kommer og plukker opp flyktningene.

Det konservative parlamentsmedlemmet Craig Mackinlay er regelrett sjokkert over avsløringen.

– Det går fra vondt til verre. jeg føler meg direkte syk av at grensepolitiet vårt fungerer som en taxiservice for å bringe ulovlige flyktninger inn i landet, sier han.

En forretningsmann innen sjømatindustrien forteller at dette er noe mange har hatt mistanke om i lang tid.

– Franskmennene ser migrantene legge ut i båtene sine, eskorterer dem så til de er midtveis, hvor britiske båter plukker dem opp og tar dem med inn til Dover og et nytt liv i England.

Avsløringen kommer rett etter at innenriksminister Suella Braverman har inngått en avtale med sin franske motpart for å stanse den ulovlige innvandringen, som hittil i år har brakt inn over 40.000 migranter til Storbritannia.

Det har skapt en ny krise hos britene, som allerede er hardt truffet av økte energipriser og inflasjon.

 

 


Kjøp julegavene fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.