Nytt


Foto: Kacper Pempel / Reuters / Scanpix.

 

Ungarns statsminister Viktor Orbán var som tidligere omtalt gjest ved det tyske regjeringspartiet CSUs vinterkonferanse sist fredag, hvor han ble tatt varmt imot av partileder Horst Seehofer og tidligere statsråd Alexander Dobrindt.

I forbindelse med besøket har Orbán gitt et intervju med Bild, som også er omtalt i Die Welt, Der Spiegel og Huffington Post.

I forkant av Orbáns besøk hadde det sosialdemokratiske partiet SPDs leder Martin Schulz bedt CSU om å «trekke opp klare grenser» for den ungarske statsministeren på flere områder. Men SPD-lederen får svar på tiltale: Schulz må vise større respekt for Ungarn, krever Orbán i intervjuet, hvor han også holder fast ved landets posisjon i utlendingspolitikken. Die Welt skriver:

Ungarns statsminister Viktor Orbán har beskrevet migrasjonen til Europa som en invasjon. I et intervju med Bild sier Orbán: «Vi anses ikke disse menneskene som muslimske flyktninger. Vi anser dem som muslimske invasjonsstyrker.»

For å komme seg fra Syria til Ungarn må man krysse fire land, sier den ungarske regjeringssjefen. Folk kommer ikke fordi de «flykter for livet», men snarere «på jakt etter et bedre liv».

Resultatet var en massiv ulovlig grensepassering, og som Orbán overfor CSU omtalte på denne måten: «Det var ingen bølge av flyktninger, det var en invasjon.» Han kunne ikke forstå hvorfor kaoset, anarkiet og ulovlighetene kunne feires som noe positivt, la han til.

Statsministeren aksepterer ikke premisset fra tyske politikere som er innvandringsliberale både på egne og andres vegne, om at Ungarn må ta imot flyktninger fordi landet mottar EU-midler:

Det såkalte kohesjonsfondet, som kommer den ungarske økonomien til gode, er ingen gave. «Det er en rettferdig kompensasjon for at vi har åpnet markedet vårt for fri konkurranse. Dette har absolutt ingenting med flyktningspørsmålet å gjøre.»

«Det er dere som vil ha migranter, ikke vi», tilføyer han.

Orbán insisterer på at han ikke er imot EU som sådan, og kaller unionen et «vidunderlig prosjekt» som landet gjerne vil være med på. I intervjuet er han derimot ikke nådig med hvordan Brussel-eliten håndterer det prosjektet. Huffington Post siterer ham:

«Vi mener at et høy antall muslimer med nødvendighet fører til parallellsamfunn», sier han. Kristne og muslimer kan aldri knyttes sammen, og mulikulturalismen er kun en illusjon som han ikke vil la seg påtvinge.

Med sine triksete regler forsøker Brussel å gripe til seg den nasjonale suvereniteten. Brussels elite og deres byråkrater er ikke Europa.

Orbáns formulering bringer tankene hen på omtalen av det falske Europa i Paris-erklæringen, forfattet av Remi Brague, Roger Scruton og andre tenkere som forsvarer det de kaller det ekte Europa. Det er på høy tid at det ekte vipper det falske av pinnen nå.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!