Ungarns statsminister Viktor Orbán sier at afrikanere bør ha sin framtid i Afrika, og han ønsker ikke å åpne grensene for terrorvirksomhet på ungarsk jord. Foto: AP Photo / Czarek Sokolowski / NTB

Ungarns statsminister Viktor Orbán har en enkel løsning for å unngå islamistiske halshugginger i Europa. – Stopp innvandringen fullstendig, sier han i et radiointervju. Han vil aldri slippe migranter inn i Ungarn så lenge han styrer landet.

I et radiointervju med Hungary Today ble Orbán bedt om å kommentere de brutale terrorangrepene i Frankrike de siste ukene. Angrepene har blant annet ført til at Frankrike erklærer krig mot islamisme.

Ungarns statsminister Viktor Orbán har en enklere måte å unngå islamistiske terrorhandlinger utført av innvandrere. Han poengterer at dersom man ikke slipper innvandrere inn i landet, vil man samtidig ikke importere terror.

– Hvis du ikke vil se angrep som i Nice, trenger du ikke slippe dem inn, sier Orbán.

– Bortsett fra de få som allerede er her, bør vi ikke importere nye mennesker, spesielt ikke illegale innvandrere, understreker han i intervjuet.

Den ungarske statsministeren viser til at torsdagens terrordrap i Nice ble utført av en nyankommen innvandrer fra Tunisia i Nord-Afrika. Tunisieren skar hodet av en 60 år gammel kvinne og drepte to andre med kniv.

– Afrikanere bør ha sin fremtid i Afrika, sier Viktor Orbán.

– Det eneste du kan gjøre, er å nekte dem å komme inn i landet, sier han i intervjuet.

Ifølge Orbán skyldes terrorangrepene den enorme innvandringen som EU bevisst har gjennomført og fortsetter å gjennomføre.

Den venstreliberale opposisjonen i Ungarn er tilhengere av EUs fordelingspolitikk av migranter, men Orbán sier at så lenge han sitter med makten i landet, vil han aldri åpne grensene.

– Den ungarske regjeringen vil ikke tillate Brussel å pålegge Ungarn regler som gjør at vi må ta imot folk vi ikke vil ha her, og som bare vil føre til at vi må gå i begravelser. Til tross for alt presset, vil ikke Ungarn følge Brussel i dette, sier statsministeren.

– Så lenge min regjering styrer Ungarn, kommer ingen innvandrere inn, avslutter han.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.