Ungarns anti-innvandringspolitikk bærer frukter. Budapest er kåret til den tryggeste byen for kvinner i det kontinentale Europa. Totalt ble 200 byer over hele verden sammenlignet.

Moralsk riktig å garantere sikkerheten

Målingen ble utført av reiseorganisasjonen WayAway:

– Det er viktig å garantere kvinners sikkerhet, sier organisasjonen. – Ikke bare av moralske, men også av økonomiske grunner. Ungarn blir et stadig mer populært reisemål for hele verden.

De tredve sikreste byene i verden ble kåret. Bare øynasjonene Island og Puerto Rico representert med Reykjavik og San Juan, rangerer høyere enn den ungarske hovedstaden.

Rakt imot EUs politikk

Ungarn har i årevis ført en restriktiv innvandringspolitikk og går rakt imot migrasjonspolitikken til de fleste europeiske land. 

I januar kunngjorde statsminister Viktor Orbán planer om å sette opp enda flere grensegjerder for å motvirke ulovlig innvandring. I 2022 stoppet Ungarn nesten 300.000 illegale innvandrere ved grensene, det tilsvarer mer enn 700 pr. dag.

Vellykket politikk, trygg befolkning

At befolkningen føler seg trygg i sitt land og nabolag, er en sterk indikator på en vellykket politikk. Alt i alt er det bare fire prosent av Ungarns befolkning som ikke føler seg trygg. Nesten fire ganger så mange tyskere føler seg utrygg i eget land (15 prosent). Tallene for Belgia er fem ganger så høyt (20 prosent), seks ganger så høyt i Frankrike (24 prosent) og 14,5 ganger så høyt i Sverige (58 prosent) hvor godt over halvparten av befolkningen har tapt følelsen av trygghet i løpet av en generasjon.

Gapet mellom Ungarn og resten av Europa vil sannsynligvis bare vokse. 

I Frankrike frykter seksti prosent av beboerne i migrant-nabolag å bli offer for kriminalitet. I Tyskland har antallet knivangrep på tog og jernbanestasjoner steget fra 166 til 336 på bare ett år.

Svenskene mindre trygg enn ukrainerne

Statssekretær i det ungarske innenriksdepartement Bence Rétvári, sier at «ved å trygge grensene, trygger vi borgerne».

Ifølge europeisk kriminalitetsstatistikk troner Sveits, Island og Slovenia øverst på sikkerhetslisten mens bunnlandene Hviterussland, Frankrike og Sverige er forbigått av land som Ukraina og Albania.

Orbán ser verden fra Ungarns side uten å være anti-europeisk, heller tvert imot. Han nekter bare å sette likhetstegn mellom «europeisk politikk» og retningslinjene som kommer fra Brussel:

Viktor Orbán: – Vi ønsker null muslimer

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.