Nytt

Migrasjonspolitikk er blitt kasteball mellom EU-landene. Det har kanskje ikke gått opp for utenriksminister Margot Wallström at Ungarn og Italia har en trumf i ermet.

Ungarn finner seg ikke i å bli satt i skammekroken av andre mer innvandringsvennlige EU-land. Nå har det brutt ut munnhuggeri mellom svenske og ungarske politikere.

Ungarns utenriksminister kaller Sveriges ambassadør til landet inn på teppet etter at flere svenske statsråder har kritisert Ungarns innvandringspolitikk.

– Den innvandringsvennlige svenske regjeringen har på nytt gått til angrep mot Ungarn, sier den ungarske utenriksministeren Péter Szijjártó i en uttalelse gjengitt av nyhetsbyrået Reuters.

Szijjártó krever forklaring fra Sverige etter at flere statsråder har uttalt seg kritisk. Han navngir migrasjonsminister Heléne Fritzon og utenriksminister Margot Wallström. Sistnevnte settes i sammenheng med en melding på Twitter der hun skrev at hun støtter Frankrikes president Emmanuel Macron i en pågående uoverensstemmelse med Ungarns statsminister Viktor Orbán angående europeisk innvandringspolitikk.

– Bring it on, skrev Wallström som svar på en tidligere uttalelse fra Orbán og Italias innenriksminister Matteo Salvini.

Wallström vil overfor TT ikke kommentere saken før møtet i Budapest har funnet sted.

De moralsk overlegne i EU synes åpenbart de har rett til henge ut de underlegne til tørk. At deres egen befolkning betaler en høy pris for overlegenheten, synes ikke å ha gått opp for dem.