Selskaper fra hele verden ser på Ungarn som et godt sted å gjøre forretninger og ungarske myndigheter er klar på at de i 2023 nok en gang vil sette ny rekord i utenlandske investeringer.

Investeringsdestinasjon

Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó har vært i diskusjoner med flere multinasjonale selskaper som både uttrykker ønsker å fortsette sine forretninger i Ungarn og planlegger nye investeringer.

– Vårt mål er å gjøre Ungarn til en investeringsdestinasjon, og vi registrerer stor suksess, sier han til den ungarske nyhetsportalen Hirado.

Politisk stabilitet

Ifølge det ungarske handelsdepartementet har Szijjártó diskutert fremtidige investeringsmuligheter med ledelsen i Coca-Cola, Lego, Apollo Tyres, AstraZeneca, Dell og Greenlabs under World Economic Forum.

– Verdens største selskaper snakker alle med stor tilfredshet om vilkårene for investeringer i Ungarn. De verdsetter spesifikt den politiske stabiliteten og skattenivået; de snakker ekstremt rosende om den ungarske arbeidsstyrken; om dens lojalitet og utdannelse.

– Lego, Coca-Cola, Apollo Tyres, AstraZeneca og flere andre ser på Ungarn både som et globalt og et europeisk senter for produksjon, forskning og utvikling, sa Szijjártó tirsdag.

Femdobling på åtte år

Investeringstakten er femdoblet siden 2014 og 2022 var et rekordår. Syd-Korea sto for den største andelen av de samlede investeringene på rundt 6,5 milliarder euro, mens tyske investeringer ga størst antall nye arbeidsplasser. Ti prosent av investeringene kom fra innenlandske kilder.

– Basert på dagens forhandlinger kan jeg trygt si at vi på samme måte som at vi satte ny rekord for investeringer i Ungarn ifjor, vil vi gjøre det igjen i 2023.

Tusenvis av nye arbeidsplasser

Ifølge ministeren kan det forventes «tusenvis av nye arbeidsplasser» i et land der mer enn en million flere mennesker er sysselsatt idag enn i 2010. Det gir «muligheter i hele landet». De første ni månedene i 2022 økte volumet av ungarsk eksport med tredve prosent.

Viktor Orbán som ønsker null muslimer i Ungarn, oppfordrer vesteuropeere å «komme til oss»:

Viktor Orbán: – Europeere som søker fred og frihet, er velkommen til Ungarn


Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Mesteren og Margarita her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.