En utfordrer til Ungarns statsminister Viktor Orbán har de siste dager fått mye oppmerksomhet i vestlig msm efterat han sist lørdag samlet store menneskemasser i sentrum av Budapest.

Avsett Orbán, bygg et europeisk Ungarn!

Péter Magyar som inntil nylig har stått regjeringen nær, han var gift med Ungarns tidligere justisminister Judit Varga, lanserte i februar en politisk bevegelse som har som mål å avsette landets populære statsminister de siste 14 år.

Demonstrantene marsjerte til parlamentsbygningen, mange viftet med det ungarske flagg og var kledd i Ungarns rød-hvit-grønne nasjonalfarver.

– Steg for steg, stein for stein, tar vi hjemlandet tilbake og bygger et nytt land, et suverent, moderne, europeisk Ungarn. Våre folkevalgte ledere har satt det ungarske folk opp mot hverandre de siste tyve årene. Nu vil vi sette en stopper for dette, sa Magyar til sine tilhengere.

Magyar som er advokat, har gått ut med anklager om inngrodd korrupsjon og kameraderi blant Ungarns ledere.

Protester organisert fra utlandet

Péter Magyars kjæreste Evelin Vogel innrømmet i en video publisert av den ungarske tabloidavisen Blikk, at helgens protest var organisert fra utlandet. Hun hevdet også at Péter Magyar skal ha sagt at det er viktig at man unngår å avsløre at noen forsøker å skifte ut regjeringen med utenlandsk hjelp.

Videoen ble fjernet fra nettet, redigert og republisert efterat den delen der Vogel snakker om utenlandsk innblanding var klippet bort, skriver det ungarske magasinet Origó.

– En redaksjonell misforståelse

Til redigeringen hadde Blikk følgende å si: 

– Ved en redaksjonell misforståelse publiserte Blikk videoen før intervjuobjektenes godkjennelse forelå. Efter ønske fra intervjuobjektene ble det flere steder gjort rettelser i videoen. Redaksjonen har derfor klippet om materialet.

– Hvorfor redigere bort informasjonen?

Statsviteren Dániel Deák med 97.000 følgere på Facebook spør seg om hvilke beveggrunner Blikk hadde for å ta videoen av nettet for å redigere bort informasjonen om utenlandsk innblanding:

– Fulgte tabloidavisen Blikk Péter Magyars politiske ønske?

Hans kjæreste sa i gårsdagens PR-video at halvparten av demonstrantene er ungarere, resten eksterne! Så slettet Blikk denne delen av videoen. Hvorfor måtte de det? Efter hvilket press ble delen om «utenlandske arrangører» slettet? Var det Peter eller de «utenlandske» arrangørene som la press på Blikk? Kom de 200 millioner forint som et slikt arrangement kostet, fra utenlandske arrangører?

Mange ubesvarte spørsmål, men vi kommer til å finne ut av det!

Kontaktet av USAs ambassadør via mellommenn

Péter Magyar har ifølge Magyar Nemzet uttalt under et arrangement i Spinoza-teateret i Budapest, at han ikke personlig har møtt USAs ambassadør i Budapest, David Pressman, men at han er blitt kontaktet av ham via mellommenn. 

Et internasjonalt nettverk bak Péter Magyar avsløres også – fremdeles ifølge Magyar Nemzet – ved at journalisten Justin Spike som skriver for Associated Press, nylig presenterte Magyar i et påfallende positivt lys. Han skal ha blitt oppfordret av den Soros-finansierte organisasjonen Action for Democracy til å lage en regjeringskritisk reportasje om Ungarn.

Foran parlamentsvalget i 2022 ble mer enn fire milliarder forint overført til Ungarn gjennom Action for Democracy samt en sveitsisk stiftelse, til støtte for venstresiden i ungarsk politikk.

Dollar-venstre

– Péter Magyar er dollar-venstres nye representant i Ungarn. La oss ikke glemme hva de vil: Dollar-venstre vil ta landet vårt ut i krig, de vil åpne for migranter, de vil slippe kjønnspropaganda løs på våre barn, skriver Budapest Times.

Viktor Orbán: – Vi ønsker null muslimer

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.