Flere europeere vil flytte til trygge Ungarn i løpet av de neste tyve årene, spår Viktor Orbán. Han oppfordrer «tyskere og andre vesteuropeere til å komme til oss».

Viktor Orbán, som tidligere denne måneden ifølge den tyske avisen Die Tagespost, sa at han ønsker null muslimer i Ungarn, ønsker nu europeere velkommen.

– I løpet av de neste ti til tyve årene vil flere og flere vesteuropeere komme til oss. De vil heller bo her fordi Ungarn er et trygt, kristent og tradisjonsbevisst land.

Orbán sier til den tyskspråklige ungarske avisen Budapester Zeitung, at emigrasjon til Ungarn fra Vest-Europa er «meget bra og velkommen». Han mener at europeere «som ønsker å leve fritt og i et annet miljø enn hjemme, bør flytte til Ungarn». Der vil de bli «tatt imot med åpne armer».

– Ungarn har plass til langt flere mennesker enn de som bor her idag. Vi er glad når utlendinger som liker vårt samfunn og vår måte å tenke og leve på, kommer til oss. Språket vårt er ikke er så lett å lære, men ungarsk er et fantastisk språk som nykommere i vårt samfunn vil sette pris på når de har lært det.

– Ungarn forblir åpent for europeere som behandler oss og våre tradisjoner med respekt. Europeiske flyktninger er velkommen til oss!

Viktor Orbán: – Vi ønsker null muslimer

Orbán omtalte det regjerende sosialdemokratiske partiet under den nuværende tyske kansleren Olaf Scholz, som «det partiet i dagens Europa som er mest fiendtlig mot Ungarn». Han hadde ikke noe håp om at opposisjonen representert med CDU som Orbáns nasjonalkonservative parti Fidesz tidligere har samarbeidet med, ville utgjøre særlig forskjell. CDU «går sine egne veier og det er ikke våre veier. Fra et ungarsk perspektiv er CDU nu et venstreorientert parti».

Orbán sa at Tyskland beveger seg mer og mer til venstre og at han var overrasket «over mengden av væpnede sikkerhetsvakter foran synagogene» i landet. 

– Tyskland er en helt annerledes verden enn den ungarerne lever i og som vi fortsatt ønsker å leve i. Tyskland er blitt et flerkulturelt samfunn. Dette er ikke lenger et spørsmål om et politisk program, men et faktum. Sammenlignet med Tyskland er Ungarn en oase av fred og frihet. De såkalte liberalerne hersker nu i Tyskland og bare én fortelling har plass i offentligheten. Det ungarske samfunn er betydelig mer pluralistisk, friere og fredeligere enn det tyske samfunn.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.