Nytt


Viktor Orbán og Matteo Salvini i Milano den 28. august 2018. Foto: Massimo Pinca / Reuters / Scanpix.


 

Ungarns statsminister Viktor Orbán og Italias innenriksminister Matteo Salvini møttes tirsdag til politiske samtaler i Milano, og stemningen var ikke uventet særdeles gemyttlig mellom de to politikerne, som er nære allierte i migrasjonspolitikken.

Et stimulerende møte, lød Orbáns oppsummering etter møtet, skriver Corriere della Sera. Salvini er min helt, og vi har et skjebnefellesskap, la den ungarske statsministeren til.

«Da vi ble angrepet i Europa, forsvarte Salvini oss», minner Orbán om. «Innvandringen er det viktigste spørsmålet, og vi ungarere har bevist at innvandringen kan stoppes, både på det juridiske og det fysiske planet. Salvini er populær i Ungarn fordi han er i ferd med å bevise at innvandringen også kan stoppes til havs. Det er bare han som har gjort det.»

Salvini hadde blant annet dette å si til pressen:

«Jeg er stolt av å utgjøre et fast punkt, ikke bare for Italia, men for hele det europeiske kontinentet. Som statsminister Conte sier, er Italias grenser også Europas grenser. Det vi har gjort helt til nå, skal vi også fortsette med. Man kan sette i gang etterforskninger eller rettssaker, men det vil ikke få meg til å skifte mening.»

Begge lederne kritiserer Frankrikes president Emmanuel Macron for hans innvandringspositive linje. Samtidig er Salvini kritisk til dobbeltmoralen Macron viser ved å holde grensen mot Italia stengt for migranter:

«Macron, som tilbringer tiden med å belære utenlandske regjeringer, kan gå foran med et godt eksempel og åpne grensen ved Ventimiglia. Hvis han gjør det, kan vi også be Visegrad-landene om å gjøre det samme.»

Tusenvis av personer hadde møtt opp for å demonstrere mot at de to lederne møttes i Milano. Salvini lot seg ikke affisere nevneverdig av det:

«Venstresiden kan ikke bestemme hvem jeg skal møte. […] De må ikke bli overrasket hvis folk ikke stemmer på dem lenger.»

En italiensk meningsmåling som nylig ble gjennomført for TV-kanalen La 7, viste at begge regjeringspartiene ligger rundt 30 %, mens Det demokratiske partiet (PD), som er størst på venstresiden og tidligere var seniorpartner i regjeringen, må nøye seg med en oppslutning på 17,4 %.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok ̧«Svindlere, svermere og sjarlataner – den nye venstresidens tenkere» fra Document Forlag her!