Nytt

EUs innvandrings- og sikkerhetskonferanse i Wien fikk et litt uventet innslag fredag, da Italias innenriksminister Matteo Salvini tok ordet og gjorde rede for hans regjerings syn på innvandringspolitikken.

Corriere della Sera skriver:

Salvini sa: «Jeg hører enkelte kolleger som sier det er behov for innvandring fordi den europeiske befolkningen eldes. Jeg har et helt annet synspunkt. Jeg mener at jeg sitter i regjering og får betalt for å hjelpe våre egne unge å begynne å lage barn igjen, slik de gjorde for endel år siden, og ikke for å rykke opp de beste afrikanske ungdommene med roten for å erstatte de unge europeerne som av økonomiske grunner ikke får barn.»

Vi trenger ikke importere slaver, fortsetter Salvini, og legger til at det muligens finnes et slikt behov i Luxembourg. Mens Salvini taler, avbryter Luxembourgs utenriksminister, sosialisten Jean Asselborn, med noe tilsvarende «bla bla bla». Siden legger han til at tusenvis av italienere er reist til Luxembourg for å skaffe penger for å gi de italienske barna mat.

Salvini ber om ikke å bli avbrutt, og insisterer rolig på at Luxembourg kanskje har behov for innvandring, men at Italia foretrekker å hjelpe italienere. Til slutt mister Asselborn tålmodigheten og banner – «Merde, alors!», som omtrent tilsvarer «faen heller».

Salvini postet siden en video av opptrinnet på sin egen Facebook-side:

Under en senere pressekonferanse kritiserte den italienske innenriksministeren Asselborn, som tidligere har tatt til orde for å kaste Ungarn ut av EU, for å være vulgær.

«Om noen måneder skal vi styre Europa sammen med Orbán», bemerker Salvini.

 
 

Støtt Document 😊

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!