Matteo Salvini under en pressekonferanse i Roma den 5. juli 2018. Foto: Tony Gentile / Reuters / Scanpix.

 

Italias regjering ser ennå ikke ut til å ha blitt enig med seg selv om hva som skal skje med de 67 migrantene – ikke 66, som tidligere opplyst – som ble overtatt av det italienske kystvaktskipet «Diciotti» i Middelhavet etter å ha truet på livet sine redningsmenn på supplyskipet «Vos Thalassa».

Innenriksminister Matteo Salvini insisterer på at de 67 – tre kvinner, seks barn og 58 menn (noen av dem avbildet i Corriere della Sera) – ikke skal få gå i land i noen italiensk havn, mens samferdselsminister Danilo Toninelli sier at kystvaktskipet kan legge til kai i Italia.

La Repubblica skriver at de tolv besetningsmedlemmene ombord på «Vos Thalassa», samtlige italienere, ifølge den italienske kystvakten hadde befunnet seg i alvorlig fare, og at kapteinen hadde sendt en rekke nødmeldinger.

Kystvakten har allerede gjort innledende undersøkelser med sikte på å identifisere migrantene som truet besetningen på supplyskipet og viderebringe informasjonen til italiensk påtalemyndighet.

Når det gjelder skipets destinasjon, strekker Salvini seg til å si at han tenker over saken, og legger til:

«Hvis noen har gjort noe lovstridig, skal de i fengsel så snart de går i land i Italia, og ikke i noe asylmottak.»

Innenriksministeren er ikke særlig fornøyd med begivenhetenes gang i Libyas søk- og redningssone mandag kveld. Den italienske kystvakten burde etter hans oppfatning ha overlatt migrantene til sine libyske kolleger.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.