Matteo Salvini. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / Scanpix.

 

De 67 migrantene som truet besetningen ombord på det italienske supplyskipet «Vos Thalassa», vil onsdag kveld komme frem til havnen i Trapani nordvest på Sicilia med det italienske kystvaktfartøyet «Diciotti», melder Corriere della Sera. Ifølge La Repubblica er de ventet til Trapani klokken 17.

Italias innenriksminister Matteo Salvini, som ikke er særlig fornøyd med at migrantene er på vei til Sicilia, sier at han «ikke vil gi adgang til ilandstigning før han får garantier for at forbryterne havner i fengsel».

Så snart de kommer til Trapani, sier Salvini, «skal de voldelige kaprerne gå av båten i håndjern». Dessuten «skal jeg vite fullt navn og nasjonalitet på de voldelige kaprerne».

Salvini legger til:

Siden dette ikke flyktninger, gitt at de har kapret et skip med vold, skal de sitte i fengsel en tid, og deretter sendes til sine hjemland.

Om dette lar seg gjøre, gjenstår vel strengt tatt å se, men innenriksministeren unnlater i alle fall ikke hele tiden å sende politiske signaler om at migranter generelt og voldelige migranter spesielt nå er uønsket i Italia.

Av de stadig mer insisterende henvendelsene kapteinen på «Vos Thalassa» rettet til Italias kystvakt, som ble offentliggjort i går kveld, går det frem at migrantene omringet og dyttet besetningsmedlemmer og forlangt at skipet endre kurs da de ved hjelp av kompass-apper på telefonene sine oppdaget av supplyskipet hadde satt kursen mot syd, hvor Libyas kystvakt skulle ha tatt dem med tilbake til det afrikanske kontinentet.

Kapteinen var alvorlig bekymret for at situasjonen skulle utarte, og hadde ikke noe annet valg enn å sette kurs nordover i stedet.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.