Migranttrafikken til Europa via Balkan-ruten er i ferd med å ta seg opp igjen, viser statistikkene over ulovlige grensepasseringer, og mer enn 30.000 migranter har de siste månedene tatt seg inn i Bosnia.

Noe av denne trafikken tar også veien om Italia, som den senere tiden har registrert mer ulovlig innvandring via Slovenia, og dette temaet ble onsdag berørt av Italias innenriksminister Matteo Salvini under en pressekonferanse i innenriksdepartementet.

Ifølge en melding fra det italienske nyhetsbyrået Agenzia Vista – et byrå spesialisert på italienske politikerens gjøren og laden i Roma og Brussel – som er offentliggjort i Roma-avisen Il Messaggero, uttalte Salvini følgende:

«Balkan-ruten har åpnet igjen, og i juli starter vi opp felles patruljering sammen med slovenerne, men hvis ikke migrantstrømmen skulle stanse, vil den uvanlige situasjonen kreve uvanlige tiltak. Vi utelukker ikke å bygge en mur, slik andre europeiske land har gjort.»

Foto: Facebook.

Sist måned var Salvini på befaring ved gjerdet langs Ungarns grense mot Serbia sammen med den ungarske statsminister Viktor Orbán, skriver The Times. Den italienske innenriksministeren likte det han så:

Last month Mr Salvini was given a tour of Hungary’s barbed wire fence on its border with Serbia by Mr Orban, the prime minister, who has sworn to keep out migrants to protect Europe’s Christian identity. “In Italy, in Hungary, in Europe, you only get in when allowed!” Mr Salvini tweeted at the time.

Italienske kommentatorer tviler på at det vil bli noe av en mur mellom Italia og Slovenia, og tolker forsalget mest som et forsøk fra Salvinis side på å imitere den amerikanske president Donald Trump, som har satt mye energi inn på å få bygd en mur på USAs grense mot Mexico.

Det er likevel ingen tvil om at det politiske signalet Salvini sender, blir oppfattet utenlands: Italias nåværende regjering vil motarbeide migrasjonen til landet med nebb og klør. Og om tiltakene måtte bli stikk i strid med Schengen-avtalen, så ville Salvini trolig anse det som en bonus.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.