Slovenske soldater patruljerer langs grensegjerdet mot Kroatia ikke langt fra Veliki Obrež den 11. november 2015. Foto: Antonio Bronic / Reuters / Scanpix.

 

Båttrafikken fra Tyrkia til Hellas gir seg ikke, og flere av dem som kommer, lykkes i å ta seg videre oppover Europa. Noen av disse passerer langs en ny rute gjennom Balkan, skriver kroatiske medier som siteres av det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Denne ruten ligger nærmere Adriaterhavet enn den gamle Balkanruten som nå er stengt, og fra tid til annen skjer også avstikkere over havet til Italia.

Ifølge den kroatiske avisen Jutarnji list går denne ruten fra Hellas via Albania og deretter Montenegro, Bosnia-Hercegovina, Kroatia og Slovenia istedenfor gjennom Makedonia og Serbia. «Selv om det enn så lenge snakkes lite om denne ruten, blir den stadig mer benyttet av migrantene, og det er samtidig flere som dør underveis», skriver Zagreb-avisen.

Grensepasseringen mellom Bosnia og Kroatia skjer i nærheten av Velika Kladuša, mens veien mot grensen mellom Kroatia og Slovenia går via Karlovac.

Deretter kommer de gjerne til Črnomelj etter å ha krysset elven Kupa.

Trafikken er hele tiden økende, og består for en stor del av afghanere, pakistanere, syrere og nordafrikanere, opplyser ANSA.

Som før kan man observere at strømmen alltid finner nye løp når det stenges for den på bestemte steder. Europas yttergrense forblir porøs.

Resultatet av et høyt trykk mot en porøs flate gir seg selv. Verdensdelen ligger stadig åpen for invasjon. Europeernes forståelse av denne tingenes tilstand ser ikke ut til å være særlig høyt utviklet.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂