Politiet i Østerrike har den siste tiden pågrepet flere hundre personer som har reist ulovlig inn i landet, for deretter straks å be om asyl idet pågripelsen finner sted, skriver den østerrikske avisen Heute.

Fenomenet gjelder i hovedsak den nordøstlige delstaten Niederösterreich, som grenser mot Tsjekkia og Slovakia. Sist helg ble hele 66 personer pågrepet her, 44 av dem afghanere.

Lederen for det sosialdemokratiske partiet i Niederösterreich, Franz Schnabl, etterlyser nå en grensekontroll av den typen de har i delstaten Burgenland, som grenser mot Ungarn og Slovenia.

Fra Ungarns grense mot Serbia ved Rozske den 15. september 2015. Den forsterkede grensekontrollen langs den gamle hovedruten for migranter gjennom Balkan ser ut til å ha flyttet noe av trafikken lengre østover. Foto: Alessio Paduano / Redux / Scanpix.

Bølgen av ankomster sist helg tyder på at det er åpnet en ny smuglerrute gjennom Øst-Europa til Østerrike og Tyskland, skriver OE24, som er nyhetsportalen til avisen Österreich.

Formodentlig går den nye veien ut fra Tyrkia gjennom Bulgaria og videre til Romania og Ukraina, for til slutt via Slovakia og Tsjekkia å ende opp i Tyskland eller Østerrike.

Både Tsjekkia og Slovakia er med i Schengen-sonen, og er man først kommet dit, er det forholdsvis enkelt å komme seg nær sagt hvor som helst i det kontinentale Vest-Europa.

Med tanke på at Tsjekkias grense mot Tyskland er mye lengre enn mot Østerrike, reiser det spørsmål om hvor mange som i de samme tidsrommet har kommet seg ulovlig til Tyskland.

OE24 kan ellers opplyse at det blant de 66 pågrepne sist helg også befant seg ti syrere, seks personer fra Bangladesh, en tunisier, fire statsløse og enda en afghaner.

Det er ellers usikkert om pågripelse av de 66 er et tegn på større trafikk eller større årvåkenhet:

Politiet viser til flere fokuserte aksjoner i de angjeldende grenseregionene i Niederösterreich og Burgenland.

Tidligere innenriksminister Herbert Kickl (FPÖ) forventer en massiv økning i den ulovlige migrasjonen i år på grunn av situasjonen i Hellas, Serbia og Bosnia.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂