Serbisk politi forhindret 200 migranter i å krysse grensen til Ungarn i forrige uke. Under en razzia mot en improvisert leir nord i Serbia er det kommet frem at de fant «uspesifiserte mengder» kontanter og våpen.

Antall illegale migranter som tar seg via Serbia og andre stater på Balkan, til EU, har økt de siste månedene. De kommer hovedsakelig fra Syria, Afghanistan og Pakistan pluss Sentral-Asia og andre land i Midtøsten.

Serbias innenriksminister Aleksandar Vulin sier påtalemyndigheten vil treffe videre tiltak:

– En rekke migranter ble eskortert av politiet til et mottakssenter og andre ble ført til påtalemyndigheten for videre tiltak.

Ungarn, Serbia og Østerrike lovet tidligere i forrige uke tøffere tiltak for å begrense strømmen av ulovlige migranter til EU gjennom Balkan, ettersom grensekontrollen settes under stadig større press.

Innenriksminister Vulin lovet også at serbisk politi ville slå ned på menneskesmuglere.

– Vårt land skal ikke være en parkeringsplass for migranter, spesielt ikke for banditter.

Serbia som søker medlemskap i EU, har lovet å tilpasse visumpolitikken slik at migranter ikke kan bruke Serbia som første innreiseland.

Mellom januar og mai ble det registrert 86.420 irregulære passeringer over EUs ytre grenser, ifølge foreløbige beregninger, skriver Frontex. Det er 82 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Ifølge IOM, den internasjonale organisasjonen for migrasjon, har 96.988 personer krysset grensene så langt iår.

Ungarns Viktor Orbán ønsker mere fokus på migrasjonen:

– Ulovlig migrasjon er kommet i skyggen av andre europeiske spørsmål som krigen i Ukraina og vinterens truende energikrise.

Den 14. juli ble 85 personer arrestert nord i landet etter et større sammenstøt mellom flere grupper migranter. Også der ble det funnet våpen. Ifølge mediene var det tale om et skuddrama mellom afghanske og pakistanske migranter i forbindelse med menneskesmugling over grensen til EU-landet Ungarn.

Også Tsjekkia ber om hjelp til å håndtere ulovlig innvandring. Økningen der er hele 1200 prosent fra ifjor.

 

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.