Nytt

Stillbilde: Ungarsk politi / Kronen Zeitung.

Ungarsk grensepoliti skjøt grytidlig tirsdag morgen varselskudd for å forhindre at flere titalls migranter krysset grensen til Ungarn fra Serbia ved en grenseovergang i nærheten av Röszke.

Det skriver Der Spiegel.

De ungarske grensevaktene lyktes i å forhindre at gruppen av migranter tok seg inn i Ungarn, og anholdt senere fire personer som hadde krysset grensen på et tidligere tidspunkt. Grensegjerdet ikke langt fra grenseovergangen fikk skader, opplyser det tyske nyhetsmagasinet.

Ifølge anslag fra FNs høykommissær befinner det seg snaut 6000 personer i Serbia som venter på en anledning til å komme seg videre til Bosnia, Kroatia eller Ungarn.

Ifølge den østerrikske avisen Kronen Zeitung bestod migrantgruppen av rundt 70 personer, som flyktet da varselskuddene falt.

Ungarske myndigheter er sikre på at det handlet om en planlagt og organisert aksjon, muligens støttet av menneskesmuglere.

Politiet er rede til å forsvare Ungarn, sier innenriksminister Sandor Pinter i en kommentar. Han opplyser at mer enn 3000 personer har prøvd å krysse grensen til Ungarn ulovlig i januar.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.