Feature

Tallrike migranter forsøkte i dag å ta seg over grensen til Ungarn fra Serbia, men ble møtt av vannkanoner og tåregass idet de tydde til vold og steinkasting, som man kan se i dette opptaket fra Associated Press.

Et annet opptak fra CNN viser at flere begynte å rope «Allahu Akbar» da ungarsk grensepoliti drev dem tilbake.

Som det går frem av en oversikt fra Frontex, finnes det andre migrantruter enn den som går over den serbisk-ungarske grensen. Inntil videre har hovedstrømmen gått der, og tallene for de andre grensepasseringene er til sammenligning små. Den tiden er nok snart forbi.

migrantstrøm-frontex

Scenene vi ser i opptakene kommer til å være med oss i lang tid ennå, og på flere grenseoverganger enn denne. Så lenge noe blir gjort med sikte på å stanse skredet av mennesker på jakt etter et bedre liv i Europa, vil dette bli den nye europeiske hverdagen.