Google maps

En kvinne mistet livet da en varebil med elleve migranter kjørte ut i en elv i det nordlige Kroatia lørdag kveld etter at politiet forsøkte å stoppe den.

– Politiet forsøkte å stanse bilen, men føreren ga gass, og bilen skled ut i Kupa-elva, sier politiet i en pressemelding.

Føreren av den tyskregistrerte varebilen stakk av og lot bilen synke, og de elleve migrantene ble reddet opp av elva av politiet. Men en kvinne døde senere av skadene.

Samme dag fant politiet i Nord-Makedonia 30 migranter, de fleste av dem pakistanere, i en lastebil litt nord for grensa til Hellas. Trolig har de betalt en smugler for å frakte dem nordover gjennom Serbia til Nord-Europa.

De ble alle kjørt til en leir der de skal vente på å bli sendt tilbake til Hellas.

De to episodene illustrerer av at antallet migranter og flyktninger som bruker Balkan-ruta igjen øker etter den enorme flyktningstrømmen i 2015, og etter at en rekke land langs ruta satte opp gjerder for å hindre dem.

I forrige uke startet Slovenia byggingen av nye 40 kilometer med gjerder langs grensa til Kroatia som følge av den nye tilstrømmingen. I forhold til i fjor har slovensk politi registrert 50 prosent flere ulovlige grensekrysninger.

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂