Nytt

Tre kvinnelige migranter forsøkte å komme seg til Europa via Tyrkia i forrige uke. De ble de funnet ved elvebredden av grenseelven Evros. To av kvinnen hadde fått hendene fastbundet på ryggen og med strupene avskåret. Den tredje kvinnen ble funnet 40 meter unna de andre og politiet tror at hun har forsøkt å flykte. Hun var også blitt tilført flere knivstikk i tillegg til at strupen var skåret over.

Den eldste skal ha vært mellom 20 og 30 år og de yngste 15-20 og 18-25 år, ifølge politiet. DNA-tester viste at de tre var i familie med hverandre.

Politiet har utelukket ran da en av dem fremdeles hadde på seg gullsmykker og mobiltelefon. To kniver ble funnet sammen med de drepte kvinnene.

En av teoriene bak drapene er at kvinnene har kommet i krangel med menneskesmuglere over betaling for passering av grensen. Men politiet tror også at det kan ha vært religiøse årsaker bak drapene ettersom de var henrettet på jihad-vis og at drapene var ment som en advarsel til andre migranter.

8.400 migranter har forsøkt å komme til Hellas hittil i år via den samme ruten som de myrdede kvinnene tok.

Den lokal borgermesteren, Haris Theoharis, er urolig:

«Dette området har lenge vært populært for migranter for å snike seg inn i Europa fra Tyrkia, sier han. De fleste likene vi finner er de som enten har druknet eller frosset ihjel i forsøket på å krysse elven. Men dette – dette er en henrettelse i jihad-stil og vi er alle skremte».

BBC    Greek City Times   Daily Mail  Kathimerini (engelsk utgave)

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.