Herbert Kickl under en pressekonferanse i Wien den 20. mai 2019. Foto: Michael Gruber / AP / NTB.

I Østerrike tar Frihets­partiets (FPÖ) leder og tidligere innenriks­minister Herbert Kickl til orde for å suspendere asylretten i landet på grunn av mange ulovlige grense­passeringer til delstaten Burgenland.

Kickl vil iverksette en tipunktsplan for reell grense­kontroll, som også omfatter bygging av flere utreise­sentre, etter at mer enn hundre illegale migranter bare sist helg krysset grensen til delstatene Burgenland og Nieder­österreich, skriver Der Kurier.

FPÖ-lederen er ikke imponert over de ansvarlige statsrådene fra det østerrikske Folkepartiet (ÖVP), som var FPÖs koalisjons­partner i Sebastian Kurz’ forrige regjering.

«Det ÖVPs innenriks­minister Nehammer og ÖVPs forsvars­minister Tanner kaller grense­styrker i mediene, er ikke grense­styrker. Politifolk og soldater som er satt inn på grensen, misbrukes av regjeringen for nesten å gi de illegale en ‘fremmedfører’ inn i vårt asylvesen. Ekte grense­kontroll ville bety å forhindre ulovlige migranter fra å sette sin fot på østerriksk jord», understreker Kickl.

Den østerrikske regjeringens kritikk av EUs asylpolitikk følges aldri opp med en mer restriktiv sådan på hjemmebane, sier FPÖ-lederen, som legger til at innenriks­minister Nehammer holder østerrikerne for narr.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂