President Trump gikk i kveld ut med et innreiseforbud for alle som har besøkt et Schengen-land de siste 14 dagene. Forbudet starter fredag ved midnatt.

I første omgang vil forbudet gjelde i 30 dager.

Land utenfor Schengen-området, som Irland og Storbritannia, er ikke rammet av innreiseforbudet.

Amerikanske innbyggere og familiemedlemmer vil kunne dra til USA, men kun via spesifikke flyplasser. Informasjon om hvilke disse blir kommer innen kort tid.

Flyselskaper som Norwegian har ennå ikke oppdatert sidene sine, ei heller gitt informasjon til kundeservice, som ikke kunne finne noe informasjon om dette da undertegnede ringte i natt.

Fra Homeland Security:

I dag signerte president Donald J. Trump en presidentproklamasjon, som suspenderer innreisen til de fleste utenlandske statsborgere som har vært i visse europeiske land når som helst i løpet av de 14 dagene før deres planlagte ankomst til USA. Disse landene, kjent som Schengen-området, inkluderer: Østerrike, Belgia, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Italia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge [journ. uth.], Polen, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige og Sveits. Dette gjelder ikke lovlige fastboende, (generelt) nærmeste familiemedlemmer til amerikanske borgere og andre personer som er identifisert i proklamasjonen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.