Foto: Tommy Pedersen / TT / NTB

Sverige innfører innreiseforbud for alle utlendinger uten negativ koronatest, og det svenske forsvaret skal bistå med å vokte grensen mot Norge.

Koronatesten som må framvises, skal i utgangspunktet være mindre enn 48 timer gammel. Personer under 18 år er unntatt fra kravet.

Utlendinger som er bosatt i Sverige og ansatte i transportsektoren er også unntatt fra innreiseforbudet, som innføres på forespørsel fra Folkhälsomyndigheten.

Årsaken er frykt for at nye virusmutasjoner skal spre seg i Sverige.

– De nye virusvariantene er urovekkende, sier statsminister Stefan Löfven, som onsdag opplyste at innreiseforbudet gjelder til 31. mars.

Soldater på grensa

Svensk politi har bedt forsvaret om bistand til å vokte grensa mot Norge, ifølge Svenska Dagbladet.

Ifølge SVT kommer det svenske forsvaret til å etterkomme forespørselen og sende personell til åtte grenseoverganger mot Norge.

Sverige har innført innreiseforbud fra Norge, som gjelder til og med 14. februar. Det kan bli aktuelt å forlenge dette forbudet, understrekes det fra svenske myndigheters side.

Oppfordres

Svenske statsborgere oppfordres også til å teste seg når de returnerer fra utlandet, dersom de ikke har gjort dette på forhånd. Utlendinger får ikke anledning til å teste seg på grensen.

Alle som ankommer Sverige, anbefales i tillegg å holde seg hjemme i én uke etter ankomst og bes om å ta koronatest på dag fem.

Tidligere gjaldt innreiseforbudet for alle utlendinger utenfor EU og EØS, samt Danmark og Norge.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.