Dominic Barton var sjef for McKinsey i ni år. McKinsey rådet amerikanske selskaper til å flytte til Kina. Så gikk de inn i kinesiske selskaper og Barton satt i rådet for Kinas utviklingsbank som finansierer One Belt One Road. De har skiftet lojalitet, men fortsetter å nyte alle godene ved å bo i Vesten. Barton er i dag Canadas ambassadør til Beijing. Foto: Youtube

Donald Trump undertegnet i natt eksekutiv-ordren om innvandringsstopp. Men det er en tom stopp. Det er unntak for fagarbeidere og jordbruksarbeidere slik at bare noen få tusen vil være omfattet i de to måneder stansen gjelder.  Det er et spill for galleriet.

En million mennesker innvandrer til USA hvert år. En innvandringsstopp er noe 80 prosent av befolkningen går inn for, viser meningsmålinger. Så hvorfor har ikke Trump gitt direktivet tenner?

Tucker Carlsons stab har gravd for å få svar. Det viser seg at administrasjonen snakket med Apples Tim Cook og han ville ikke ha noen innvandringsstopp. Folk innen det Republikanske partiet vil heller ikke ha noen innvandringsstopp. Selv med 22 millioner arbeidsløse skal dørene stå åpne.

Hvordan ble det sånn?

 

Tucker Carlson er en av de få journalistene som tør ta et oppgjør med Corporate America. Apple er ikke lenger et amerikansk selskap selv om hovedkvarteret ligger i California. Det har hovedvirksomheten i Kina. Apple tenker ut fra hva som tjener selskapet best, ikke hva som tjener USA best. Slik går det når man løsriver seg fra det nasjonale.

Tucker Carlson ser på hvordan denne utviklingen startet. Konsulentselskapet McKinsey så på verdikjeden i USA og fant ut at man trengte ikke fremstille produktene innenfor landets grenser. Det vlle være mer lønnsomt å flytte den til lavkostland som Kina. Det var den tiden ordet outsourcing var mote. Men de siste årene har utviklingen tatt et kvantesprang.

 

Sjefen for McKinsey fra 2009-2018 var canadiske Dominic Barton. Han satt også i det rådgivende organet for China Development Bank. Det er den som finansierer det gigantomane One Belt One Road som skal gi Kina verdensherredømmet. Barton er nå Canadas ambassadør til Beijing.

Vestlige elite er blitt innfiltrert med den kinesiske. De vestlige blir rike, og de blir det på egne lands bekostning. Det er det som er ved å gå opp for amerikanerne. Coronaen er sjokket som gjør at dette blir allmennkunnskap. Derfor forsøker Biden å fremstå som skarpere mot Kina enn Trump,  noe som er helt latterlig.

Men det er verre enn som så. Amerikanske pensjonsfond har investert sine dollar i kinesiske selskaper. De er direkte med å finansiere en fiendtlig makt som vil vippe USA av pinnen. Noe slikt er et dekadent trekk. Det er statspensjonistene som er med å finansiere at USA blir deklassert. Ikke bare det. Kina truer USA også militært, i første rekke i forhold til Taiwan.

Amerikanerne blir klar over at Kina utnytter USAs friheter til å stjele, spionere, utpresse, og føre krig mot USA. Twitter er forbudt i Kina, men Kina spyr ut twitter-meldinger utenfor Kina, med falske anklager mot USA. Dette er en parallell til islams angrep på Vesten, men mer fokusert.

Kina kjøper opp amerikanske firmaer og amerikansk know how. Hedgefondforvalter Kyle Bass forklarte seg for en kongresskomite om trusselen fra Kina, og fikk høre at sjefen for Kinas Finanstilsyn hadde sittet i samme stol som han satt i dagen i forveien og forklart at kinesiske selskaper ikke kunne levere samme due diligence som vestlige selskaper, da de ikke har lov til å gi ut slik informasjon. Og det skal vi bare godta? spurte Bass.

Tallene som kommer ut av Kina er ikke til å stole på, enten det gjelder dødstall eller omsetning.

Kyle Bass kunne fortelle at Kina er «over»-leveraged, dvs de har trykket så mye penger og bankene har så står gjeld at det kan utløse en ny finanskrise, langt større enn i 2008.

Derfor nekter Kina vestlige selskaper å føre penger ut av Kina, og den siste tiden har de også nektet utenlandske selskaper å flytte ut.

Kina trenger desperat penger. Hamstringen av verneutstyr var et uttrykk for dette.

Kina gjør som Saudi-Arabia:  De kjøper seg innflytelse i Vesten. Barna til den kinesiske eliten går på amerikanske universiteter. De utkonkurrerer amerikanske studenter, som må sette seg i stor gjeld. I mens er universitetene blitt styrtrike.

Dette er en del av den ulikheten som preger USA. Paradoksalt nok produserer venstreorienterte universitet gjeldstyngede studenter som tvinges til å bo hos foreldrene, mens universitetene sitter på fond på titalls milliarder dollar og administrasjonen bevilger seg fyrstelige lønninger.

Amy Gutman var blant deltakerne på Tangens herostratisk berømte seminar. Hun er rektor ved University of Pennsylvainia og tjener 3 millioner dollar i året. Universitetet fikk likvel et stort beløp i føderal støtte pga coronaen. Universitetene er styrtrike og trenger ikke pengene.

Men studentene er fattige.

Kunst, veldedighet og penger er blitt kjennetegn på en dekadent elite som lever godt på å selge seg ut til Kina.

Alt går tilbake til oppløsningen av nasjonalstaten.

Derfor hater eliten Trump. Han ødelegger partyet.

Det er ikke første gang i historien at en elite løsriver seg fra befolkningen. Det er helt klart et forfallstegn.

 

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.