To hundre migranter fra Cuba søker et nytt og bedre liv. Derfor marsjerer de gjennom Bosnia på vei mot Europa, ifølge FNs migrasjonsbyrå.

Cubanerne skal ha tatt rutefly til Russland. Derfra skal de ha reist videre til Serbia og startet den lange marsjen mot Europa via Bosnia. Eksperter er overrasket, siden de er mest vant til å se afghanere og pakistanere langs denne ruten.

Laura Lungarotti, en regional koordinator for FNs migrasjonsbyrå, sier til The Times:

– Vi er ikke sikre men vi tror at menneskesmuglere har styrt disse menneskene inn i Bosnia og anbefalt at de går derfra.

Videre sier hun at migrantene har flydd til Moskva i løpet av de to første månedene i år. Deretter har de flydd til Serbia, som ikke krever visum fra cubanere.

Fra Serbia via Bosnia forsøker de å ta seg inn i Europa som illegale migranter. De fleste ønsker seg til Spania.

Men for noen av cubanerne ble vinteren i Serbia for tøff, så FN har organisert frivillig hjemreise for enkelte.

Fra Bosnia må de illegale migrantene komme seg inn i Kroatia, men dette kan bli en utfordring. Kroatisk politi er kjent for å slå hardt ned på illegale migranter.

Rundt 1,5 millioner migranter har ankommet EU via Balkan-ruten. I fjor ankom 102 000 via denne ruten, hvorav en tredjedel var afghanere.

Men nå vokser andelen cubanere, og denne gruppen utgjør nå 14 prosent av migrantene som er registrert i Bosnia, den nest største gruppen etter afghanere. Tyrkere utgjør den tredje største gruppen.

Cuban migrants in Bosnia join the long march across Europe 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.