Noen små greske øyer mottar for tiden tusenvis av illegale innvandrere – hver dag. De kommer i småbåter fra Tyrkias kyst. Nå har sikkert flere lesere allerede reist bust, ingen mennesker er «illegale» vil de gode globalistene hevde. Nei, men de innvandrer ikke på lovlig vis og det blir så omstendelig (og for mange av oss direkte feil) å kalle dem for «innvandrere som burde ha fått lov til å bosette seg hvor de vil i en verden uten grenser».

For det er dette med grensene igjen, da. Schengen har ført til at det kun er Storbritannia og Irland som har, i det minste, en viss form for grensekontroll. Man kunne jo tenke seg hvordan situasjonen ville vært i Italia hvis alle de tusenvis av ankomne migrantene ikke kunne reise videre til andre europeiske land, men ble igjen i Italia.

For to dager siden nektet Sicilia å ta imot en redningsbåt med 700 migranter med begrunnelsen «vi har ikke mer plass». Hva gjør de når hele Syd-Italia er «full»? Vel, man flytter vel bare migrantene nordover, eller ekspederer dem raskere så de selv flytter seg nordover. Og da mener vi ikke nordover i Italia. Et forsøk på å bosette asylsøkere i Nord-Italia førte til ildspåsettelser og demonstrasjoner.

Men fremdeles er det et system som kan ta seg av migrantene som kommer sjøveien fra Afrika til Italia. Det er ingen forbigående situasjon. Strømmen av migranter er permanent og forventes bare å øke i omfang i takt med at IS overtar kontrollen av den nord-afrikanske kystlinjen. Uten Nato-tropper i Libya er det intet håp om å stagge strømmen av migranter som nå for det meste kommer fra landene sør for Sahara.

Men hva med den andre store strømmen av miganter som ankommer Hellas sjøveien fra Tyrkia? Den greske øya Lesbos ligger 1,5 mil utenfor Tyrkias kyst. Øya er på størrelse med Rhodos. Det går ferger over til Tyrkia. De kommer i små gummibåter i grålysningen. Det er mange fra Syria men også svært mange fra Afghanistan. Det snakkes ikke så mye om det, men Hellas mottar flere migranter enn Italia, og de aller fleste kommer via Tyrkia.

The Mayor of Lesbos has offered a stark vision of the migrant crisis affecting the Greek island by explaining: ‘Every day (it’s like) a new village is born.’ Spryos Galinos’ concern is justified – as more than 25,000 people have arrived on the island of about 80,000 inhabitants since the start of the year.

4067

Afghanere på vei til den greske øya Lesbos

Tyrkia har ingen appetitt for å stanse migrantene. De vet at de bare er et transittland, for det er til Europa migrantene søker seg. Ifølge Frontex har 79.000 krysset over fra Tyrkia til Hellas i løpet av årets seks første måneder. De fleste som ankommer Hellas reiser videre til fastlandet og tar seg over til Macedonia og Serbia. Derfra går turen videre til Ungarn. Ungarn vil bygge grensegjerde mot Serbia for å stanse strømmen. Mer enn 81.000 har hittil kommet seg inn i Ungarn. De regner med at totalen blir minst 150.000 for 2105.

Basic CMYK

Migrasjonsstrømmen sett med tyrkiske øyne. På tyrkisk heter Bulgaria Bulgaristan og Hellas Yunanistan. Det Ottomanske riket føles plutselig ikke så fjernt.

Har noen hørt europeiske politikere klage over at Tyrkia ikke stanser migrantene før de setter seg i båtene på vei over til de greske øyene? Nei? Ikke jeg heller.

The Guardian  American Thinker  Turkish Weekly